Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κένυας λέει ότι η στάση του στα κρύπτο δεν καθορίζεται από προσωπικές απόψεις

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κένυας (CBK), Patrick Njoroge, δήλωσε πρόσφατα ότι η στάση της apex bank απέναντι στα κρύπτο δεν καθορίζεται από προσωπικές απόψεις, αλλά ενημερώνεται από τον “πλούτο των πληροφοριών που υπάρχουν στην κεντρική τράπεζα”. Είπε ότι ενώ διαφορετικά άτομα μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις για τα κρύπτο, είναι ο 57χρονος θεσμός που καθορίζει τελικά την πολιτική της χώρας για τα κρύπτο.

Ο Njoroge, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρώσει τη θητεία του ως ένατος διοικητής της CBK, έκανε τις παρατηρήσεις του αφού ρωτήθηκε αν σκοπεύει να μεταβιβάσει ένα κρύπτο μήνυμα στον διάδοχό του. Όπως έχει αναφερθεί από το Bitcoin.com News, ο απερχόμενος διοικητής της CBK έχει προειδοποιήσει τους Κενυάτες κατά της διαπραγμάτευσης ή της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα όπως το BTC.

Σε ένα από τα πολλά αντι-κρύπτο σχόλιά του, ο Njoroge ζήτησε από τους Κενυάτες νομοθέτες να τον κλείσουν μέσα σε περίπτωση που συμφωνήσει ποτέ να μετατρέψει τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας σε bitcoin.

Αυτές και άλλες παρατηρήσεις του απερχόμενου διοικητή της CBK έχουν, με τη σειρά τους, οδηγήσει τον Njoroge να γίνει ένας από τους πιο απεχθείς επικριτές τou BTC στην Κένυα. Ωστόσο, απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι έχει προσωπική βεντέτα κατά των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων, ο διοικητής της CBK υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας είναι σε θέση να καθορίσει την πολιτική της τράπεζας έναντι των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων. Ο ίδιος πρόσθεσε:

Δεν υπάρχει κανενός είδους προσωπικό συμφέρον όσον αφορά την κατανόηση κ.λπ. Ο πλούτος των πληροφοριών βρίσκεται στην κεντρική τράπεζα. … Όσον αφορά τη μεταβίβαση της γνώσης στον ενδεχόμενο διάδοχό μου, νομίζω ότι η απάντηση είναι ότι η κεντρική τράπεζα είναι εκεί και ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά μέσω της κεντρικής τράπεζας, μέσω μιας καλά λειτουργούσας κεντρικής τράπεζας.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές που υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση της Κένυας θέλει να φορολογήσει τις συναλλαγές κρύπτο, ο Njoroge δήλωσε ότι η CBK θα συνεχίσει να επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μη ρυθμιζόμενες δραστηριότητες κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: