Ο CZ επαινεί τον “σπουδαίο” κυβερνήτη της Φλόριντα, τον “φανταστικό” δήμαρχο του Μαϊάμι και μιλάει για ΗΠΑ και Crypto

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, έδωσε τις σκέψεις του σχετικά με τη ρυθμιστική κατάσταση των κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια συνεδρία Ask Me Anything στο Twitter την περασμένη Τετάρτη. Του ζητήθηκε να σχολιάσει υπό το πρίσμα των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ και των δηλώσεων ορισμένων από τους υποψηφίους σχετικά με το κρυπτονόμισμα και τις ρυθμίσεις.

Ο CZ δήλωσε ότι οι προοπτικές του για το σημερινό ρυθμιστικό περιβάλλον στις ΗΠΑ δεν είναι θετικές από την άποψη των κρύπτο. “Νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη σαφήνειας και υπάρχουν σαφείς περιπτώσεις ρύθμισης μέσω επιβολής της οποίας είμαστε αποδέκτες, σε τουλάχιστον μία περίπτωση. Έτσι, δεν είναι απλά καλό”, δήλωσε.

“Οι ΗΠΑ έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι ΗΠΑ είναι μια δημοκρατία, έχουν τα θεμέλια, την ελευθερία του λόγου … Οπότε είναι ισχυρές σε πολλά σημεία. Αλλά οι ΗΠΑ έχουν επίσης κάποια μειονεκτήματα όσον αφορά την υιοθέτηση των κρύπτο”, διευκρίνισε ο επιχειρηματίας.

Ο Ζάο σημείωσε ότι το δολάριο ΗΠΑ είναι το κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα, το οποίο αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι άνθρωποι στη χώρα πιστεύουν ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα που θα μπορούσε έστω και να υπονοήσει την υπονόμευση αυτής της δύναμης.

“Αλλά υπάρχει και μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων, που είναι καινοτόμοι, οι οποίοι λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε την κυριαρχία αυτού [του δολαρίου] είναι να αγκαλιάσουμε τα κρύπτο “, επισήμανε και πρότεινε ο ιδρυτής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο:

Αν αυξήσουμε τα stablecoins που βασίζονται στο δολάριο των ΗΠΑ, αυτό ενισχύει περαιτέρω το δολάριο των ΗΠΑ που χρησιμοποιείται σε περισσότερα μέρη. Αν το περιορίσουμε αυτό, αυτό μειώνει τις περιπτώσεις χρήσης του δολαρίου ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον στις κοινότητες κρύπτο.

Ο CZ παραδέχτηκε ότι είναι πολύ απασχολημένος για να παρακολουθεί τακτικά την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά επαίνεσε τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis για τη στάση του σχετικά με τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία. “Είναι πολύ υπέρ των κρύπτο, οπότε νομίζω ότι είναι σπουδαίος”, δήλωσε ο Zhao. Απαρίθμησε και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε αυτή την κατηγορία, όπως ο “φανταστικός” δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρεζ και η Επίτροπος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), “μαμά των κρύπτο”, Χέστερ Πιρς.

Παρόλο που επί του παρόντος οι “ΗΠΑ δεν φαίνονται θετικές για τα κρύπτο”, με το “χαοτικό περιβάλλον”, την κατάρρευση τριών τραπεζών που είναι φιλικές προς την κρυπτογράφηση και τις αγωγές στις οποίες εμπλέκονται ορισμένες κορυφαίες εταιρείες κρύπτο, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance είναι πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να ξαναγίνουν ηγέτης, όταν το ρυθμιστικό τοπίο γίνει πιο ευνοϊκό.

Τα σχόλια του Changpeng Zhao σχετικά με τις ρυθμιστικές προκλήσεις για τη βιομηχανία κρύπτο στην κορυφαία οικονομία του κόσμου έρχονται αφού ο ίδιος ασχολήθηκε πρόσφατα με τα προβλήματα με τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν σήμερα η δική του και άλλες εταιρείες του κλάδου σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: