Ο δικηγόρος της Ripple ζητά έλεγχο των γεγονότων στην ομιλία του Gary Gensler, ισχυριζόμενος ότι οι ενέργειες της SEC έγιναν αντιληπτές ως “σκιερές”

Καθώς ο Gary Gensler επανέλαβε την αποστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) σε πρόσφατη ομιλία του, ο νομικός εκπρόσωπος της Ripple, μαζί με αρκετά μέλη της κοινότητας των κρύπτο, αντέδρασε επικριτικά. Υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του προέδρου της SEC δεν συνάδουν με τις πράξεις του.

Στις 16 Νοεμβρίου, ο Gary Gensler, ο πρόεδρος της SEC, μοιράστηκε ένα βίντεο από την ομιλία του στο 2023 Securities Enforcement Forum. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε τα λόγια του πρώτου προέδρου της SEC, του Joseph P. Kennedy, δηλώνοντας ότι η κυβερνητική υπηρεσία πρέπει να είναι “εταίροι των έντιμων επιχειρήσεων και εισαγγελείς της ανεντιμότητας”.

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε αντιδράσεις από διάφορα μέλη της κοινότητας των κρύπτο, συμπεριλαμβανομένου του Stuart Alderoty, του νομικού διευθυντή της Ripple, ο οποίος εμπλέκεται επί του παρόντος σε νομική διαμάχη με την SEC. Ο Alderoty ζήτησε να ελεγχθούν τα γεγονότα σχετικά με τις πρόσφατες παρατηρήσεις του προέδρου της SEC, υποστηρίζοντας ότι ο Gensler “έχει προκαταλάβει τα κρύπτο και έχει καταθέσει αγωγές εναντίον άλλων χωρίς έρευνα”.

Ο Alderoty επεσήμανε ότι η Ripple μηνύθηκε αλλά “δεν κατηγορήθηκε ποτέ για ανεντιμότητα”. Έκανε επίσης κατηγορίες κατά της SEC, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει κριτική για “σκιώδη συμπεριφορά” και χάνει τη σημασία της στη διεθνή σκηνή.

Εκτός από τον Alderoty, και άλλα μέλη της κοινότητας κρύπτο απάντησαν στο κοινόχρηστο βίντεο του Gensler. Ο Erik Voorhees, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας συναλλαγών ShapeShift, απάντησε στο tweet, δηλώνοντας ότι ο Gensler έχει διώξει δύο φορές την “τίμια επιχείρησή” του.

Ταυτόχρονα, ένα άλλο μέλος της κοινότητας αντέδρασε στα σχόλια του Gensler, αναγνωρίζοντας ότι το απόσπασμα στο οποίο αναφέρθηκε αντιπροσωπεύει ένα όραμα. Ωστόσο, ο χρήστης του Twitter υποστήριξε ότι το όραμα έχει εξελιχθεί προς το χειρότερο, κατηγορώντας την SEC ότι διευκολύνει τη “νομιμοποίηση ενός διεφθαρμένου συστήματος”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: