Η WisdomTree ενημερώνει την κατάθεση S-1 για το Spot Bitcoin ETF εν αναμονή των αποφάσεων της SEC στην κοινότητα των κρύπτο

Η WisdomTree, ένας παγκόσμιος πάροχος διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF), προέβη σε τροποποιήσεις στο έντυπο S-1 για ένα spot Bitcoin ETF, υποβάλλοντας την επικαιροποιημένη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) στις 16 Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την επανυποβολή της αίτησης της WisdomTree για spot Bitcoin ETF τον Ιούνιο του 2023. Η αρχική κατάθεση πρότεινε αλλαγή κανόνων για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των μετοχών του WisdomTree Bitcoin Trust στο Exchange BZX από το Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Το τροποποιημένο ενημερωτικό δελτίο περιγράφει ότι το WisdomTree Bitcoin Trust ETF θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο BTCW. Η Coinbase Custody Trust ορίζεται ως θεματοφύλακας, υπεύθυνος για τη φύλαξη όλων των trust’s Bitcoin.

Ο αναλυτής ETF του Bloomberg, James Seyffart, ερμήνευσε την επικαιροποιημένη κατάθεση ως ένδειξη ότι η WisdomTree εξακολουθεί να επιδιώκει ενεργά την έναρξη ενός ETF και βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο Seyffart τόνισε ότι τέτοιου είδους καταθέσεις αποτελούν μέρος ρουτίνας της διαδικασίας, δηλώνοντας: “Όλοι οι εκδότες αναμενόταν να πρέπει να καταθέσουν μία από αυτές για να ξεκινήσουν ενδεχομένως το ETF τους κάποια στιγμή. Πρόκειται απλώς για ένα βήμα στη διαδικασία. Τίποτα κρίσιμο”.

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας του Bloomberg σε θέματα ETF, ο Eric Balchunas, εξέφρασε την περιέργειά του για τη χρονική στιγμή της τροποποίησης της WisdomTree, σημειώνοντας ότι χρειάστηκε “αρκετός χρόνος”. Πρόσθεσε με χιούμορ: “Παρακαλώ πείτε μου ότι η SEC δεν περιμένει μέχρι να ενημερωθούν όλα τα S-1 πριν εκδώσει έναν δεύτερο γύρο σχολίων”.

Τα στοιχεία της Seyffart αποκαλύπτουν ότι μόνο δύο από τις 12 εταιρείες που έχουν καταθέσει αίτηση για spot Bitcoin ETFs στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη τροποποιήσει τις καταθέσεις S-1 στην SEC, και συγκεκριμένα η Franklin Templeton και η Global X.

Η Franklin Templeton πλησιάζει την προθεσμία του πρώτου spot Bitcoin ETF στις 17 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, η Global X, η οποία επίσης δεν έχει τροποποιήσει την κατάθεσή της S-1, αναμένει την προθεσμία για το Bitcoin ETF του δεύτερου σημείου στις 21 Νοεμβρίου.

Οι αναλυτές του Bloomberg ETF, συμπεριλαμβανομένου του Seyffart, αναμένουν περαιτέρω καθυστερήσεις από την SEC στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τις επερχόμενες προθεσμίες. Παρά τις καθυστερήσεις αυτές, o Seyffart διατηρεί μια προοπτική 90% πιθανότητας η SEC να εγκρίνει ένα spot Bitcoin ETF πριν από το τέλος Ιανουαρίου 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: