Ο CEO της Binance διερευνά διαφοροποιημένη στρατηγική Stablecoin: “Ας διαφοροποιηθούμε και ας δούμε”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng “CZ” Zhao διερευνά την εισαγωγή μικρότερων αλγοριθμικών stablecoins στην αγορά, με στόχο να παρέχει στους επενδυτές εναλλακτικές λύσεις έναντι των κυρίαρχων παγκόσμιων γίγαντων stablecoin.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Twitter ask-me-anything (AMA) στις 31 Ιουλίου, ο CZ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τα μεγάλα stablecoins όπως το Tether και το Binance USD. Επεσήμανε ότι ενώ το Tether είναι το μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η έλλειψη διαφάνειας εγείρει επιφυλακτικότητα στους επενδυτές. Η απουσία εκθέσεων ελέγχου για το USDT δημιουργεί ένα φαινόμενο “μαύρου κουτιού”, αφήνοντας την κοινότητα αβέβαιη σχετικά με τις λειτουργίες του.

Ο CZ υπογράμμισε επίσης ότι ακόμη και τα φαινομενικά καλά ρυθμισμένα stablecoins όπως το Binance USD ενέχουν απρόβλεπτους κινδύνους. Η Paxos Trust Company, η πλατφόρμα υποδομής blockchain που βρίσκεται πίσω από το BUSD, τερμάτισε τη συνεργασία της με την Binance τον Φεβρουάριο μετά την έκδοση διαταγής από το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Για τον μετριασμό των κανονιστικών κινδύνων και των κινδύνων διαφάνειας, η Binance εργάζεται ενεργά για την ανάπτυξη αλγοριθμικών stablecoins και τη διαφοροποίηση των συνεργασιών stablecoin της για τη διασπορά του δυνητικού κινδύνου. Ο CZ δήλωσε ότι η εταιρεία διαθέτει μια μικρή ομάδα που εργάζεται σε αλγοριθμικά stablecoins σε διάφορες περιοχές, τα οποία είναι σχετικά και βιώσιμα για τις τοπικές αγορές.

Η προσέγγιση της Binance είναι να αποφεύγει να ποντάρει όλα τα στοιχήματά της σε ένα μόνο stablecoin και αντ’ αυτού να συνεργάζεται με όσο το δυνατόν περισσότερα stablecoins. Στόχος είναι η αξιολόγηση και η διαφοροποίηση, επιτρέποντας στις πιο επιτυχημένες επιλογές να αναπτυχθούν οργανικά.

Εκτός από την επιδίωξη των αλγοριθμικών stablecoins, ο CZ ανακοίνωσε τα σχέδια της Binance να λανσάρει το First Digital USD στο Χονγκ Κονγκ, επεκτείνοντας τις προσφορές stablecoin. Το First Digital USD είναι ένα προγραμματιζόμενο σταθερό νόμισμα σε δολάρια ΗΠΑ, το οποίο διαχειρίζεται η First Digital Group και έχει λάβει άδεια στο Χονγκ Κονγκ. Εισήχθη στο Binance στις 26 Ιουλίου.

Εν μέσω ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων, η Binance αντιμετωπίζει νομικές προκλήσεις. Ο CZ ζήτησε την απόρριψη της αγωγής ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που κατέθεσε η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης στις 28 Ιουλίου, κατηγορώντας τη ρυθμιστική αρχή ότι υπερέβη τη δικαιοδοσία της. Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά της Binance, του CZ και άλλων συνδεδεμένων οντοτήτων στις 5 Ιουνίου, ισχυριζόμενη εμπλοκή στην πώληση μη καταχωρημένων τίτλων, απάτη και σύγκρουση συμφερόντων. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, η Binance συνεχίζει να περιηγείται στο περίπλοκο ρυθμιστικό τοπίο, ενώ παράλληλα διερευνά καινοτόμες επιλογές stablecoin για να προσφέρει στους χρήστες της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: