Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FTX έχει υπερβολικές δαπάνες για κινούμενα σχέδια, βιβλία και «Pineapple House»

Πρώην στελέχη της FTX, ενός εξέχοντος ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υπερβολικές δαπάνες σε άσχετα έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιοσημείωτου ακινήτου αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρεται ως “σπίτι του ανανά”. Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, John Ray, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου, όπου περιέγραψε την υποτιθέμενη υπεξαίρεση κεφαλαίων πελατών.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ο συνιδρυτής Sam Bankman-Fried και άλλα πρώην στελέχη έκαναν “φιλανθρωπικές” δωρεές μέσω του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος FTX Foundation, με 700.000 δολάρια σε επιχορηγήσεις να αναφέρονται. Μεταξύ αυτών των επιχορηγήσεων, 400.000 δολάρια φέρεται να δόθηκαν σε μια οντότητα που δημιουργεί βίντεο κινουμένων σχεδίων στο YouTube σχετικά με τις έννοιες του ορθολογισμού και του αποτελεσματικού αλτρουισμού. Μια επιπλέον επιχορήγηση 300.000 δολαρίων χορηγήθηκε σε ένα άτομο που εργάζεται πάνω σε ένα βιβλίο που διερευνά τον προσδιορισμό της συνάρτησης χρησιμότητας των ανθρώπων.

Ο Ray ισχυρίζεται επίσης ότι οι επιχορηγήσεις αυτές χρηματοδοτήθηκαν με κεφάλαια πελατών, τα οποία αναμείχθηκαν σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχονταν από την FTX, την Alameda Research και άλλες οντότητες. Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ένα ακίνητο αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων με την ονομασία “Pineapple House” στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της FTX στις Μπαχάμες αξίας 243 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο φέρεται να αγοράστηκε με κεφάλαια πελατών.

Ενώ υπάρχει ένα ακίνητο με παρόμοιο όνομα στις Μπαχάμες, παραμένει ασαφές αν πρόκειται για το ίδιο “Pineapple House” που αναφέρεται στην έκθεση.

Η έκθεση της Ray υπογραμμίζει άλλες χρήσεις των αναμεμειγμένων κεφαλαίων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων που κατευθύνθηκαν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Guarding Against Pandemics και σε συναφείς οντότητες. Ο οργανισμός Guarding Against Pandemics υποστηρίζει επενδύσεις στην πρόληψη πανδημιών, όπως μέτρα κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με τον Ray, η οργάνωση συνεργάστηκε στενά με την Guarding Against Pandemics PAC, μια παρόμοια ονομαζόμενη επιτροπή πολιτικής δράσης της οποίας ηγείται ο Gabe Bankman-Fried, ο μικρότερος αδελφός του Sam Bankman-Fried.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: