Η ψηφιακή λίρα θα δώσει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και θα λειτουργεί ψευδώνυμα, λέει ο επικεφαλής του CBDC της BoE

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) κάνει σημαντικά βήματα στο πρόγραμμα ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC), με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ψευδωνυμία. Ο Tom Mutton, επικεφαλής του προγράμματος fintech και CBDC στην BoE, παρείχε πρόσφατα πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας του CBDC και τη διερεύνηση των εναλλακτικών τεχνολογιών ledger.

Ο Mutton αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησης τεχνολόγων που φιλοξένησε η BoE για να συζητηθεί ο σχεδιασμός της ψηφιακής λίρας, υπήρξε διάσταση απόψεων σχετικά με την επιλογή της τεχνολογίας ledger για το CBDC. Κατά συνέπεια, η τράπεζα στοχεύει να πειραματιστεί με πολλαπλές τεχνολογίες ledger, συμπεριλαμβανομένης του blockchain.

Τα σχέδια ανάπτυξης της ψηφιακής λίρας, γνωστής ως Britcoin, προτάθηκαν αρχικά όταν το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και η Τράπεζα συγκρότησαν κοινή ομάδα εργασίας για την έρευνα ενός βρετανικού CBDC τον Απρίλιο του 2021. Τον Φεβρουάριο του 2023, η Τράπεζα δημοσίευσε ένα συμβουλευτικό έγγραφο που περιέγραφε τον σχεδιασμό της ψηφιακής λίρας.

Επί του παρόντος, η BoE και το Υπουργείο Οικονομικών ζητούν σχόλια από ενδιαφερόμενους φορείς και εμπειρογνώμονες τεχνολογίας σχετικά με τον προτεινόμενο σχεδιασμό του CBDC, με την περίοδο υποβολής σχολίων να είναι ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου.

Ο Mutton τόνισε ότι η BoE είναι ανοικτή σε διάφορες τεχνολογίες λογιστικών βιβλίων, αναγνωρίζοντας τη συμβατότητα με τα επιχειρηματικά μοντέλα κατανεμημένων βιβλίων στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, η τράπεζα εξακολουθεί να μην είναι πεπεισμένη ότι τα κατανεμημένα λογιστικά βιβλία προσφέρουν ανώτερη αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τα συμβατικά λογιστικά βιβλία.

Όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ο Mutton υπογράμμισε ότι η ψηφιακή λίρα θα δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα των χρηστών και θα αποφύγει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Η ΤτΕ στοχεύει στην παροχή της απαραίτητης υποδομής, ενώ οι ιδιωτικοί φορείς θα προωθήσουν την καινοτομία στο οικοσύστημα.

“Δεν θα έχουμε δεδομένα σχετικά με το άτομο που πραγματοποίησε τη συναλλαγή. Ενώ ο πάροχος πορτοφολιού θα κατέχει τα δεδομένα του χρήστη, δεν θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα συναλλαγών χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη”, δήλωσε ο Mutton.

Σε αυτή την προσέγγιση που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, ούτε η ΤτΕ ούτε η κυβέρνηση θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών και οι πάροχοι πορτοφολιών θα απαιτούν τη συγκατάθεση των χρηστών για την αποθήκευση περιορισμένων δεδομένων. Η ΤτΕ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η ψηφιακή λίρα θα μπορούσε να συνυπάρξει με τα ιδιωτικά stablecoins, καθώς απευθύνεται στον τομέα της λιανικής πώλησης.

Η δέσμευση της ΤτΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ψευδωνυμία στο σχεδιασμό του CBDC αντανακλά την αναγνώριση της σημασίας του απορρήτου των χρηστών και της προστασίας των δεδομένων στην ψηφιακή οικονομία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: