Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase σκέφτεται τα τραπεζικά χαρακτηριστικά μετά την κρίση της Silicon Valley Bank

Η ευρύτερη κοινότητα των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να συζητά τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις μετά το κλείσιμο τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, με τις εκκλήσεις για υπηρεσίες neobank για τον κλάδο να βρίσκονται στα σκαριά.

Η Silicon Valley Bank (SVB), η οποία παραδοσιακά εξυπηρετούσε νεοφυείς επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους καινοτομίας,έκλεισε από το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια στις 10 Μαρτίου.

Οι λόγοι που περιβάλλουν το κλείσιμο εξακολουθούν να έρχονται στο φως, αλλά τα νέα προκάλεσαν σοκ στον κλάδο,  κυρίως λόγω του USDC. Η εκδότης Circle έχει πάνω από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της 40 δισεκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα στην τράπεζα.

Η Signature Bank, η οποία εξυπηρετεί επίσης εταιρείες κρυπτονομισμάτων, είχε παρόμοια μοίρα στις 12 Μαρτίου. Το Υπουργείο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης κατέλαβε την τράπεζα για να αποτρέψει περαιτέρω τραπεζικές εργασίες καθώς οι πελάτες προσπαθούσαν να αντλήσουν κεφάλαια από την SVB και την Signature.

Το κλείσιμο της SVB ήταν ιδιαίτερα σκληρό, με το USDC stablecoin να χάνει για λίγο το δεσμό του 1$ λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με την επίδραση που θα είχε η έκθεση της Circle στην ικανότητά του να διαχειρίζεται τις εξαργυρώσεις.

Το USDC είδε το peg του να ανεβαίνει στο όριο του 1$ μετά την ανακοίνωση του CEO της Circle, Jeremy Allaire, ότι ο εκδότης stablecoin έχει παρατάξει νέους τραπεζικούς εταίρους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεδομένης της αναταραχής των τελευταίων ημερών, το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων εξετάζει τώρα πιο προσεκτικά τους δεσμούς με παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εξυπηρετούν καταθέσεις νομισμάτων, αναλήψεις και νομισματικές ροές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, έγραψε στο Twitter στις 13 Μαρτίου, λέγοντας ότι το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είχε προηγουμένως εξετάσει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρακάμψουν ή να χρησιμεύσουν για να γεφυρώσουν τα κενά που εκτέθηκαν στην τελευταία βασική τραπεζική αποτυχία.

Ο Ryan Lackey, επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας ασφάλισης κρυπτονομισμάτων Evertas, διερωτήθηκε αν το ανταλλακτήριο είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρει υπηρεσίες neobanking σε ιδιώτες και επιχειρήσεις υψηλού πλούτου:

Ο Armstrong απάντησε λέγοντας ότι η Coinbase θα χρειαστεί να προσθέσει μια σειρά από χαρακτηριστικά και άνοιξε την πόρτα για σχόλια στο νήμα:

«Σίγουρα κάτι που έχουμε σκεφτεί. Χρειάζεστε μερικές ακόμη δυνατότητες, όπως outbound wires, υποστήριξη πολλών χρηστών κ.λπ. Η “τραπεζική” χωρίς κλασματικά αποθεματικά φαίνεται σίγουρα πιο ελκυστική αυτή τη στιγμή”.

Η Coinbase επιβεβαίωσε ότι είχε περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια στην Signature Bank στις 10 Μαρτίου, αλλά αναμένει να ανακτήσει όλα τα μετρητά της.

Το κλείσιμο της SVB και της Signature Bank προκάλεσε φόβους για εκτεταμένες κινήσεις σε περιφερειακές τράπεζες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το Σαββατοκύριακο. Έκθεση του Bloomberg αναφέρει επίσης ότι η Federal Reserve των Ηνωμένων Πολιτειών και η Federal Deposit Insurance Corporation εξετάζουν τη δημιουργία ενός ταμείου για την κάλυψη των καταθέσεων σε προβληματικές τράπεζες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/fed-starts-stealth-qe-5-things-to-know-in-bitcoin-this-week

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: