Η Circle επιλέγει την Cross River ως τραπεζικό συνεργάτη, επεκτείνοντας τους δεσμούς της με την BNY Mellon

Η Circle αποκάλυψε ότι η Cross River Bank – αναγνωρισμένη για τις υπηρεσίες της σε εταιρείες fintech και κρύπτο όπως η Visa και η Coinbase – είναι τώρα ο νέος εμπορικός τραπεζικός συνεργάτης της για την παραγωγή και την εξαργύρωση USDC.

Επιπλέον, η Circle έχει «επεκτείνει τις σχέσεις» με άλλους τραπεζικούς εταίρους για να βοηθήσει στην εξαγορά USDC, συμπεριλαμβανομένης της Bank of New York Mellon (BNY Mellon), η οποία ήδη παρέχει υπηρεσίες θεματοφυλακής για τα αποθεματικά της Circle.

Επιζώντας από ένα οδυνηρό Σαββατοκύριακο που είδε το USDC stablecoin της Circle να σπάει το δεσμό του με το δολάριο, πέφτοντας κάτω από τα 0,90 $ νωρίς το Σάββατο πριν από μια σειρά κινήσεων από τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στο διακριτικό. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το USDC έχει ανακάμψει και διαπραγματεύεται στo 1$.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Circle εξέδωσε ένα δελτίο τύπου επιβεβαιώνοντας ότι το 100% των αποθεμάτων USDC είναι ασφαλές. Η εταιρεία είπε ότι θα ολοκληρώσει τη μεταφορά των υπόλοιπων μετρητών της Silicon Valley Bank (SVB) στην BNY Mellon και οι εργασίες ρευστότητας για το USDC θα επαναληφθούν στο banking open τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της Circle σημείωσε ότι δεν είχε καμία έκθεση στη Silvergate, τη φιλική προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζα που ανακοίνωσε ότι θα ρευστοποιήσει οικειοθελώς τις συμμετοχές της ως μέρος μιας διαδικασίας εξαγοράς από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Η αναταραχή του USDC αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν μέρος μιας ευρύτερης χρηματοοικονομικής καταστροφής που ξεκίνησε λόγω της κατάρρευσης της SVB, της 16ης μεγαλύτερης τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενός οικονομικού πυλώνα του κόσμου της τεχνολογίας και των κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου.

Η αποτυχία της SVB προκάλεσε πανικό καθώς χιλιάδες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Circle, δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε καταθέσεις δισεκατομμυρίων. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλοι οργανισμοί ηρεμούσαν τις αγορές ανακοινώνοντας ότι οι καταθέτες της SBV θα ολοκληρωθούν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/circle-taps-cross-river-as-banking-partner-expands-ties-with-bny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: