Ο Changpeng Zhao παραιτείται από πρόεδρος της Binance.US

Ο Changpeng “CZ” Zhao, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του διακεκριμένου ανταλλακτηρίου κρύπτο της Binance, κάνει ένα ακόμη βήμα για να αποστασιοποιηθεί από τις πρόσφατες ρυθμιστικές προκλήσεις. Μετά την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Zhao θα παραιτηθεί επίσης από τον ρόλο του ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Binance.US, του κλάδου της Binance που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), η Binance.US διευκρίνισε ότι δεν ήταν μέρος του διακανονισμού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Binance και του CZ στις 21 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, ο Zhao συμφώνησε να παραιτηθεί από πρόεδρος και δεν θα συμμετέχει πλέον ενεργά στη διακυβέρνηση της Binance.US. Αντ’ αυτού, θα μεταβιβάσει τα δικαιώματα ψήφου του μέσω πληρεξουσίου.

Το ανταλλακτήριο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον CZ για την καθοδήγηση και τις συμβουλές του όλα αυτά τα χρόνια. Η καθημερινή ηγεσία της Binance.US θα συνεχιστεί υπό τον Norman Reed και την υπάρχουσα, έμπειρη ομάδα διαχείρισης.

Μέχρι τη στιγμή της παρούσας δημοσίευσης, ο Changpeng Zhao δεν είχε σχολιάσει δημοσίως την απόφασή του να παραιτηθεί. Η τελευταία δήλωσή του στο X ανέφερε ότι έχει πλέον “πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο” μετά την παραίτησή του από τη θέση του CEO της Binance.

Οι νομικές προκλήσεις για τον CZ συνεχίζονται, καθώς ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία κακουργήματος που σχετίζεται με την αποτυχία να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CEO της Binance. Το δικαστήριο εξετάζει επί του παρόντος αν θα επιτραπεί στον CZ να ταξιδέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εν αναμονή της καταδίκης του, με το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει έως και 18 μήνες φυλάκισης.

Ενώ η Binance.US δεν εμπλέκεται άμεσα στον διακανονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει μια ξεχωριστή αγωγή που κατατέθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Ιούνιο. Η SEC διερευνά κατά πόσον η Binance.US είχε μια backdoor για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών, μια κατάσταση που θυμίζει τον έλεγχο που αντιμετώπισε το FTX.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: