Η Standard Chartered διατηρεί την εμπιστοσύνη στο Bitcoin: Προβλέπει $100.000 έως το τέλος του έτους 2024

Η Standard Chartered Bank διατηρεί τις αισιόδοξες προοπτικές της για το Bitcoin (BTC), ευθυγραμμιζόμενη με την πρόβλεψή της τον Απρίλιο ότι το BTC θα φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το κλείσιμο του 2024. Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του Geoff Kendrick, οι εξελίξεις εξελίσσονται όπως αναμενόταν.

Ο επόμενος σημαντικός καταλύτης, όπως περιγράφεται από τον Kendrick και την ομάδα του, είναι οι αναμενόμενες εγκρίσεις αρκετών spot Bitcoin (ETFs) με έδρα τις ΗΠΑ. Προβλέπουν ότι οι εγκρίσεις αυτές είναι πιθανό να υλοποιηθούν νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, με την προσδοκία ότι ορισμένα spot ETF τόσο για το BTC όσο και για το ETH θα λάβουν πράσινο φως το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό, με τη σειρά του, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για αυξημένες θεσμικές επενδύσεις.

“Πιστεύουμε ότι ένας αριθμός spot ETFs θα εγκριθεί τώρα το πρώτο τρίμηνο του 2024 τόσο για τo BTC όσο και για το ETH, ανοίγοντας το δρόμο για θεσμικές επενδύσεις”, σημείωσε η ομάδα.

Οι αναλυτές της Standard Chartered υπογράμμισαν επίσης ότι το επερχόμενο “halving” του Bitcoin, ένας μηχανισμός που έχει σχεδιαστεί για τον περιορισμό της προσφοράς, έχει προγραμματιστεί να συμβεί στα τέλη Απριλίου 2024. Θεωρούν το γεγονός αυτό ως έναν πρόσθετο παράγοντα που συμβάλλει στην πιθανή άνοδο της τιμής του Bitcoin.

Η Standard Chartered υπέβαλε αρχικά την πρόβλεψή της για 100.000 δολάρια BTC τον Απρίλιο, αποδίδοντας τη θετική πορεία του κρυπτονομίσματος στην αντιληπτή ιδιότητά του ως επώνυμο ασφαλές καταφύγιο. Στην πρόσφατη επανάληψη, η τράπεζα εξέφρασε εμπιστοσύνη στην πρόβλεψή της, δηλώνοντας: “Με απλά λόγια, όλα λειτουργούν όπως αναμενόταν”. Η τράπεζα υπογράμμισε ότι η κυριαρχία του Bitcoin στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει αυξηθεί από 45% τον Απρίλιο σε 50% σήμερα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: