Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase αποκαλύπτει: Η Binance ανταλλάσσει USDC για εναλλακτικό Stablecoin σε πρόσφατη συναλλαγή

Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της Coinbase, ο CEO Brian Armstrong έκανε ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σχετικά με το σταθερό νόμισμα USD Coin (USDC), οι οποίες τράβηξαν την προσοχή των συμμετεχόντων στην αγορά.

Ο Armstrong ανέφερε ότι η Binance, ένα άλλο σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, μετέφερε κάποια από τα κεφάλαιά του από το USDC σε ένα άλλο stablecoin. Παρά την κίνηση αυτή, η κεφαλαιοποίηση του USDC παρέμεινε ανθεκτική. Το stablecoin USDC αποτελεί προτιμώμενη επιλογή στην Coinbase και το ανταλλακτήριο είναι μέρος της κοινοπραξίας στην οποία ανήκει το USDC. Από την άλλη πλευρά, η Binance, στο παρελθόν, κατείχε σημαντικά αποθέματα USDC, αλλά τα σχόλια του Armstrong υποδηλώνουν ότι έχουν μετατρέψει ένα μέρος αυτών των αποθεμάτων σε άλλα stablecoins.

Το CryptoNea επικοινώνησε τόσο με την Coinbase όσο και με την Binance για να επαληθεύσει τις πληροφορίες, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της αλυσίδας, η Binance έχει μετατρέψει πρόσφατα το USDC σε δολάρια των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγώντας ορισμένους παρατηρητές της αγοράς να πιστεύουν ότι μπορεί να κινείται προς το νέο της stablecoin, First Digital USD (FDUSD).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Binance μετατρέπει USDC σε άλλα stablecoins. Τον Σεπτέμβριο του 2022, το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε την αυτόματη μετατροπή των USDC που κατέχουν οι χρήστες στην πλατφόρμα σε Binance USD (BUSD), το stablecoin με την επωνυμία Binance που εκδίδεται από την Paxos Trust Company. Ωστόσο, το ανταλλακτήριο δεν αποκάλυψε τότε τα σχέδιά του για την πώληση ή τη μετατροπή των αποθεμάτων του σε άλλα stablecoins.

Η Binance αναζητά ενεργά νέες εναλλακτικές λύσεις σταθερού νομίσματος από τότε που το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης διέταξε την Paxos να σταματήσει την έκδοση του σταθερού νομίσματος BUSD που είναι συνδεδεμένο με το δολάριο. Αφού στράφηκε για λίγο στο TrueUSD (TUSD), η Binance αντιμετώπισε προκλήσεις καθώς το TUSD απεξαρτήθηκε και η έκδοσή του σταμάτησε μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, η Binance στράφηκε σε ένα σχετικά άγνωστο stablecoin που ονομάζεται FDUSD. Αυτό το νέο stablecoin, το οποίο εκδίδεται από μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, έχει κερδίσει έδαφος αφού η Binance καταχώρησε αρκετά ζεύγη συναλλαγών για αυτό, συνοδευόμενα από μηδενικά τέλη συναλλαγών.

Η άνοδος του FDUSD τράβηξε ακόμη και την προσοχή του Paolo Adriono, του επικεφαλής τεχνολογίας της Tether (USDT), ο οποίος παρατήρησε ότι το USDT βρισκόταν υπό πίεση και ότι το USDC, ο βασικός ανταγωνιστής του, παρουσίασε σημαντικές εξαγορές.

Το USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin από άποψη μεριδίου αγοράς, θεωρούνταν κάποτε ο κύριος ανταγωνιστής του ηγέτη της αγοράς, USDT. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίησή του έχει συρρικνωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ τον τελευταίο χρόνο, πέφτοντας από 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του έτους σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: