Η PayPal αποκαλύπτει το PYUSD Stablecoin: Μια νέα εποχή ασφαλών και άμεσων πληρωμών

Η PayPal, η εξέχουσα αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, έκανε μια σημαντική κίνηση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, λανσάροντας το δικό της stablecoin με την ονομασία PayPal USD (PYUSD) στις 7 Αυγούστου.

Αυτό το νέο stablecoin υποστηρίζεται από το δολάριο ΗΠΑ και θα εκδοθεί από την Paxos Trust Co. Είναι πλήρως εξασφαλισμένο από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμα ομόλογα δημοσίου χρέους και παρόμοια ισοδύναμα μετρητών. Χτισμένο στο blockchain Ethereum, το PYUSD είναι ειδικά σχεδιασμένο για ψηφιακές πληρωμές και εφαρμογές Web3. Αρχικά, το stablecoin θα διατεθεί σε πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το PYUSD θα έχει το βασικό χαρακτηριστικό ότι θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε δολάρια ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή και οι χρήστες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να το ανταλλάξουν με άλλα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα PayPal. Επιπλέον, η PayPal έχει φιλόδοξα σχέδια για αυτό το stablecoin, σκοπεύοντας να το χρησιμοποιήσει ως τρόπο πληρωμής για διάφορες αγορές και να επιτρέψει απρόσκοπτες μεταφορές μεταξύ της PayPal και της θυγατρικής της, Venmo.

Αυτή η στρατηγική κίνηση ευθυγραμμίζεται με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της PayPal να εδραιώσει τη θέση της ως σημαντικός παίκτης στο τοπίο των πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Η εταιρεία αγκάλιασε για πρώτη φορά τις πληρωμές κρυπτονομισμάτων το 2020, επιτρέποντας στους χρήστες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) και Litecoin (LTC) στην πλατφόρμα της.

Ο Dan Schulman, διευθύνων σύμβουλος της PayPal, οραματίζεται το σταθερό νόμισμα PYUSD να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης υποδομής πληρωμών. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να λανσάρει το stablecoin τον Ιανουάριο του 2022, τονίζοντας τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω κυκλοφορία διαφοροποιεί την PayPal, καθώς γίνεται ο πρώτος μεγάλος επεξεργαστής πληρωμών που εισάγει το δικό του stablecoin. Ο Charles Cascarilla, διευθύνων σύμβουλος της Paxos, εξέφρασε υπερηφάνεια για τη συνεργασία με την PayPal, αναφερόμενος στην πραγματική αξία της τεχνολογίας blockchain και θεωρώντας το PYUSD ως ένα μετασχηματιστικό προϊόν στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Παρόλο που υπάρχουν διάφορα stablecoins στην αγορά crypto, πολλά από τα οποία έχουν αντιμετωπίσει ρυθμιστικές προκλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το PYUSD αποτελεί μια αξιοσημείωτη προσθήκη λόγω της σύνδεσής του με ένα αξιόπιστο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Μέχρι στιγμής, το USDT που εκδίδεται από την Tether κυριαρχεί στην αγορά σταθερών νομισμάτων με κυκλοφορούσα προσφορά 126 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κεφαλαιοποίηση 86,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενο από το USD Coin (USDC) της Circle με κεφαλαιοποίηση 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων.

Το ρυθμιστικό περιβάλλον που περιβάλλει τα stablecoins στις ΗΠΑ προχωρά σταδιακά προς μεγαλύτερη σαφήνεια, τροφοδοτώντας τη ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις έναντι των υφιστάμενων επιλογών. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συζητούν ενεργά ένα διακομματικό νομοσχέδιο για τα stablecoin, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες και να ανοίξει ο δρόμος για την καινοτομία των stablecoin στη χώρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: