Η SFC του Χονγκ Κονγκ θα εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για την αδειοδότηση ανταλλακτηρίων τον Μάιο

Η Επιτροπή Χρηματιστηριακών Συμβολαίων του Χονγκ Κονγκ (SFC) φέρεται να πρόκειται να δημοσιεύσει κατευθυντήριες γραμμές για την αδειοδότηση ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων τον επόμενο μήνα.

Τα σχέδια αναφέρθηκαν από το Bloomberg στις 27 Απριλίου, το οποίο επικαλέστηκε σχόλια της διευθύνουσας συμβούλου της SFC, Julia Leung.

Οι επερχόμενες κατευθυντήριες γραμμές θα παρέχουν υποστήριξη στις πλατφόρμες συναλλαγών κρύπτο που θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες συναλλαγών σε ιδιώτες επενδυτές την 1η Ιουνίου.

Η Leung δήλωσε ότι η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης έλαβε πάνω από 150 απαντήσεις από τα ενδιαφερόμενα μέρη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι κανονιστικές απαιτήσεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και τη γνώση του πελάτη σας (KYC) ήταν μερικές από τις βασικές εκτιμήσεις που έγιναν στην έκθεση της 20ής Φεβρουαρίου στην οποία πιθανώς αναφερόταν ο Leung.

Ενώ η επιβεβαίωση εκκρεμεί για τους περισσότερους υποψήφιους κατόχους άδειας παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (Virtual Asset Service Provider – VASP), ορισμένες πλατφόρμες συναλλαγών έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρύπτο στους επενδυτές υπό την εποπτεία της SFC.

Η OSL και η Hashkey Group είναι μεταξύ των λίγων πλατφορμών συναλλαγών που έχουν ήδη λάβει άδειες από την SFC, σύμφωνα με το Reuters.

Παρά τη φιλοδοξία του Χονγκ Κονγκ να γίνει ο επόμενος κόμβος κρύπτο , δεν έχουν επιλέξει όλες οι πλατφόρμες συναλλαγών να παραμείνουν εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Bitget – ένα ανταλλακτήριο κρύπτο με απόθεμα περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου ότι θα σταματήσει να προσφέρει υπηρεσίες στους πελάτες της στο Χονγκ Κονγκ όταν το καθεστώς VASP του Χονγκ Κονγκ τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: