Ο CEO της Circle κατηγορεί την καταστολή των κρύπτο στις ΗΠΑ για την πτώση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς USDC

Ο διευθύνων σύμβουλος της Circle Jeremy Allaire λέει ότι η καταστολή των κρυπτονομισμάτων από τις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από τη μείωση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του σταθερού νομίσματος της, USD Coin
USDC.

Τα σχόλια του επικεφαλής της Circle σχετικά με την καταστολή των ΗΠΑ έρχονται εν μέσω έντονου ρυθμιστικού ελέγχου μετά την κατάρρευση της FTX, την τραπεζική κρίση και τη στιγμιαία απομάκρυνση του USDC. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg TV, ο Allaire σημείωσε ότι υπάρχει “τεράστια ανησυχία παγκοσμίως για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ” και το “ρυθμιστικό περιβάλλον στις ΗΠΑ”.

Το USDC απεμπλέχθηκε τον Μάρτιο, ως άμεσο αποτέλεσμα της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ. Τα αποθεματικά USDC της Circle αξίας 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων είχαν κολλήσει στη Silicon Valley Bank, η οποία ήταν μία από τις τρεις τράπεζες που ήταν φιλικές προς τα κρύπτο και έκλεισαν από τις ρυθμιστικές αρχές. Εκείνη την εποχή, η Circle είχε διαβεβαιώσει τους πελάτες της ότι είχε τη στήριξη των επενδυτών για να καλύψει το κενό, αλλά η αγορά αντέδρασε γρήγορα στην είδηση και το USDC απεξαρτήθηκε από το δολάριο ΗΠΑ.

Το USDC είχε κάποτε κεφαλαιοποίηση 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αποκορύφωμά του και βρισκόταν ακριβώς πίσω από το USDT που είχε εκδοθεί από την Tether. Ωστόσο, μετά την τραπεζική κρίση και την πτώση του USDC, η κεφαλαιοποίηση του stablecoin μειώθηκε σχεδόν στο μισό και σήμερα βρίσκεται στα 30,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Coinbase είχε επίσης προειδοποιήσει ότι η έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας μπορεί να αναγκάσει τις εταιρείες κρύπτο να αναζητήσουν ευκαιρίες στο εξωτερικό. Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets Act – MiCA) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ώθηση για υιοθέτηση από το Χονγκ Κονγκ, ο Allaire πιστεύει ότι οι ΗΠΑ, θα μείνουν πίσω.

“Είναι μια κρίσιμη στιγμή εδώ στις ΗΠΑ και, όπως μου αρέσει να λέω, είναι πραγματικά μια στιγμή για το Κογκρέσο να αναλάβει δράση”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Γκάρι Γκένσλερ έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία επιβολής της νομοθεσίας μετά το έπος της κατάρρευσης της FTX. Η SEC έχει απειλήσει με ρυθμιστικά μέτρα κατά πολλαπλών πλατφορμών και ανταλλακτηρίων κρύπτο.

Ο Gensler αντιμετώπισε πολλές αντιδράσεις από τους φορείς χάραξης πολιτικής κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την εποπτεία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Εκτός από τους φορείς χάραξης πολιτικής, πολλοί υποστηρικτές των κρύπτο αμφισβήτησαν επίσης την εξουσία της SEC και του Gensler.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: