Ο Gary Gensler συνδέει τα κρύπτο με τα μετρητά σε viral βίντεο του 2018 – Αντιδρά το Crypto Twitter

Η κοινότητα της κρύπτο επικαλείται την υποτιθέμενη υποκρισία του Gary Gensler, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ για τα securities, μετά την εμφάνιση ενός βίντεο του 2018, στο οποίο δηλώνει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ισότιμα με τα εμπορεύματα ή τα μετρητά και δεν αποτελούν securities.

Το βίντεο προήλθε από ένα μάθημα “Blockchain and Money” στο χειμερινό εξάμηνο του 2018, το οποίο δίδασκε ο Gensler, πρώην καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) πριν γίνει πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Σχετικά με το θέμα των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICOs), ο Gensler δήλωσε ότι “τα τρία τέταρτα της αγοράς δεν είναι ICOs ή δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί τίτλοι”, κατονομάζοντας τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ταϊβάν ως τις “τρεις δικαιοδοσίες που ακολουθούν κάτι παρόμοιο με το Howey test”.

“Τα τρία τέταρτα της αγοράς δεν είναι τίτλοι, είναι απλώς ένα εμπόρευμα, μετρητά, κρύπτο”, δήλωσε στη συνέχεια ο Gensler.

Αν και ο Gensler αναγνώρισε εν συντομία ότι οι ICOs μπορεί να πυροδοτήσουν μια συζήτηση για τις κινητές αξίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “τα τρία τέταρτα της αγοράς δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά ως νομικό ζήτημα”.

Αρκετά μέλη της κοινότητας κρύπτο έμειναν έκπληκτοι από τα σχόλια του Gensler.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong σχολίασε ένα απλό “Ουάου” ως απάντηση σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 26 Απριλίου που μοιράστηκε ο ερευνητής κρυπτονομισμάτων “zk-SHARK”.

Ο Erik Voorhees, ιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών κρύπτο ShapeShift, αναρωτήθηκε: “Πότε συλλαμβάνεται κάποιος για απάτη;” σε ένα tweet στις 25 Απριλίου προς τους 658.900 οπαδούς του.

Ο Farokh Sarmad, ιδρυτής του podcast Rug Radio του Web3, αποκάλεσε τον Gensler “αηδιαστικό” σε ένα tweet στους 346.200 followers του, ενώ ένας μηχανικός συστημάτων, ονόματι “JD”, κάλεσε τον πρόεδρο της SEC να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή γνώμης.

Ωστόσο, δεν είδαν όλοι το ίδιο πράγμα.

Ο Αμερικανός δικηγόρος Preston Byrne εξήγησε ότι οι καθηγητές και οι φορείς επιβολής του νόμου εργάζονται με “διαφορετικές ιδιότητες” και ότι ο Gensler δεν θα πρέπει να έχει τις ίδιες απόψεις που είχε τότε.

Ένας άλλος Αμερικανός δικηγόρος, ο ειδικός στην τεχνολογία blockchain Jonathan Schmalfeld, αμφισβήτησε τη γνώμη του Byrne, δηλώνοντας ότι η ερμηνεία του Gensler για το τεστ Howey δεν θα πρέπει να αλλάξει λόγω της ιδιότητάς του. Η απάντηση προκάλεσε μια δεύτερη εξήγηση από τον Byrne:

“Εννοώ ότι όταν μιλάω με τους πελάτες μου για αυτά τα θέματα υπάρχουν τρεις απαντήσεις: τι νομίζω ότι είναι ο νόμος, πώς νομίζω ότι θα τον ερμηνεύσουν οι φορείς επιβολής του νόμου και ποιος θα έπρεπε να είναι ο νόμος. Αυτή τη στιγμή περιορίζεται να δώσει μόνο μία από αυτές τις απαντήσεις λόγω της θέσης του”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: