Η SEC αναγνωρίζει την αίτηση Spot Bitcoin ETF της BlackRock

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έκανε ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αναγνωρίζοντας την αίτηση της BlackRock για το Spot Bitcoin ETF. Αν και η αναγνώριση αυτή δεν υποδηλώνει έγκριση ή απόρριψη, σηματοδοτεί πρόοδο στην εξέταση της αίτησης.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, James Seyffart, ανέφερε πρώτος την αναγνώριση της αίτησης της BlackRock από την SEC και στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ark Investment βρίσκεται πιο μακριά στη διαδικασία, ενώ η Bitwise έλαβε πρόσφατα αναγνώριση για την αίτησή της.

Η είσοδος των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στον χώρο έφερε την προσοχή στις επιτόπιες εφαρμογές Bitcoin ETF. Η BlackRock και η Fidelity, μεταξύ άλλων, έχουν καταθέσει αιτήσεις για τέτοια ETF, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Αν και η αναγνώριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποτελεί σημαντικό ορόσημο, δεν συνεπάγεται επικείμενη έγκριση ή απόρριψη. Ωστόσο, σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σχετικά με αυτά τα ETF.

Η SEC δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη δημιουργία ενός Spot Bitcoin ETF, γεγονός που έχει αφήσει κάποιους να ανησυχούν για την τύχη αυτών των αιτήσεων. Παρ’ όλα αυτά, η συμπερίληψη συμφωνιών επιμερισμού εποπτείας έχει ενσταλάξει εμπιστοσύνη σε ορισμένα άτομα. Όπως δήλωσε ένας πρώην πρόεδρος της SEC, η έγκριση για ένα Bitcoin ETF θα ήταν “δύσκολο να αντισταθεί”.

Πολλές από τις αιτήσεις έχουν επικεντρωθεί σε μέτρα για την καταπολέμηση της χειραγώγησης της αγοράς, έναν βασικό τομέα ανησυχίας για την SEC. Με την προληπτική αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, οι αιτούντες ελπίζουν να επηρεάσουν την SEC προς την κατεύθυνση της έγκρισης. Τελικά, η απόφαση εναπόκειται στη ρυθμιστική αρχή και μόνο ο χρόνος θα αποκαλύψει αν οι ολοκληρωμένες συμφωνίες ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: