Έκθεση: Η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών Blockchain θα φτάσει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030

Σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, η αγορά παιχνιδιών blockchain θα αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα επτά χρόνια. Μια έκθεση που εκδόθηκε από την Grand View Research, μια εταιρεία ερευνών αγοράς με έδρα την Καλιφόρνια, προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών blockchain θα φθάσει το 2030 σε μια αγοραστική αξία 301,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη αυτή θα παρακινηθεί από τη στροφή από τα παραδοσιακά παιχνίδια σε εναλλακτικές λύσεις που επιτρέπουν την ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, τη διαφάνεια και τη νομισματοποίηση παιχνιδιών. Αυτά τα χαρακτηριστικά των τυχερών παιχνιδιών blockchain θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν αύξηση του τομέα με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 68,3% από το 2023 έως το 2030.

Η άνοδος των metaverses παιχνιδιών θα περιλαμβάνει υποτίθεται επίσης ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων για να δελεάσει τους παίκτες να στραφούν σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις. Η επιδημία Covid-19 λέγεται επιπλέον ότι έχει προκαλέσει αυξανόμενη ζήτηση για αυτού του είδους την εμπειρία, διευκολύνοντας την εισαγωγή των λειτουργιών metaverse στον τομέα των παιχνιδιών blockchain.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια άλλη εξέλιξη που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τροφοδοτήσει αυτή την ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι η συμπερίληψη στοιχείων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (defi) στα παιχνίδια. Η Grand View Research αναφέρει ότι οι παίκτες θα αξιοποιούν τις συνεδρίες παιχνιδιών τους και θα τοποθετούν αυτά τα κέρδη σε πρωτόκολλα defi, επιτρέποντας τη νομισματοποίησή τους.

Ενώ η αγορά παιχνιδιών blockchain είναι ακόμη μικρή σε σύγκριση με την αγορά παιχνιδιών, η οποία είχε αξία κοντά στα 92 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, η έκθεση αναμένει ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται. Οι παραδοσιακές εταιρείες παιχνιδιών ΑΑΑ έχουν μέχρι στιγμής περιορισμένη εμπειρία με το blockchain gaming, με τις Square Enix και Ubisoft να πρωτοστατούν.

Η Square Enix εισήγαγε το blockchain ως μέρος του επιχειρηματικού της προγράμματος το 2021 και έχει προγραμματίσει να λανσάρει αρκετές εμπειρίες που σχετίζονται με το blockchain φέτος. Μεταξύ αυτών είναι το Symbiogenesis, μια εμπειρία με βάση την ιστορία που βασίζεται σε non-fungible token (NFT). Η Ubisoft εισήγαγε επίσης NFTs σε ορισμένα από τα προϊόντα της, αναφέροντας μικτά αποτελέσματα.

Πρόσφατες αναφορές αναφέρουν ότι το κατάστημα Epic Games, ένα δημοφιλές κατάστημα παιχνιδιών για PC, έχει σχεδόν 20 παιχνίδια blockchain έτοιμα να κυκλοφορήσουν το 2023, πολλά από τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα σε πρώιμους δοκιμαστές. Επίσης, το στέλεχος της Epic, Steve Allison, δήλωσε ότι ορισμένα από αυτά τα παιχνίδια “τα πήγαν αρκετά καλά”, σύμφωνα με το Axios.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: