Η IRS διευκρινίζει: Τα Crypto Staking Rewards είναι φορολογητέα κατά την παραλαβή

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσε νέα απόφαση που διευκρινίζει ότι οι ανταμοιβές από Crypto Staking πρέπει να δηλώνονται ως ακαθάριστο εισόδημα κατά το έτος που λαμβάνονται. Στις 31 Ιουλίου, η IRS εξέδωσε την απόφαση Revenue Ruling 2023-14 για να αντιμετωπίσει τη φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος που αποκτάται από το Staking ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ακαθάριστο εισόδημα περιλαμβάνει το εισόδημα που πραγματοποιείται με οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, των ακινήτων, των υπηρεσιών και τώρα των ανταμοιβών από staking. Αυτό ισχύει για τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν τη μέθοδο μετρητών και λαμβάνουν κρυπτονομίσματα ως αμοιβή για την επικύρωση συναλλαγών σε proof-of-stake blockchains, είτε κάνουν stake κρυπτονόμισμα απευθείας είτε μέσω centralized crypto exchanges.

Η εύλογη αγοραία αξία των ανταμοιβών κρύπτο θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου και να προσδιορίζεται κατά τη στιγμή της λήψης. Η IRS διευκρίνισε ότι η “κυριαρχία” επί των ανταμοιβών επικύρωσης συμβαίνει όταν ο επενδυτής έχει τον έλεγχο και τη δυνατότητα να πωλεί, να ανταλλάσσει ή να διαθέτει με άλλο τρόπο τις ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων.

Προηγουμένως, η IRS υπέβαλλε τις ανταμοιβές εξόρυξης κρύπτο τόσο σε φόρο εισοδήματος όσο και σε φόρο υπεραξίας, αλλά δεν είχε παράσχει ρητές κατευθυντήριες γραμμές για τις ανταμοιβές staking μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τη φορολογική εταιρεία κρύπτο Koinly, η απόφαση αυτή αντιμετωπίζει το crypto staking παρόμοια με τα μερίσματα μετοχών.

Η απόφαση έχει λάβει μικτές αντιδράσεις από τους ειδικούς του κλάδου. Ο Jason Schwartz, φορολογικός συνεργάτης και συν-επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fried Frank, εξέφρασε απογοήτευση, δηλώνοντας ότι η φορολογική νομοθεσία απαιτεί συνήθως την ύπαρξη ενός πληρωτή για να προκύψει φορολογητέο εισόδημα σε κάποιον, κάτι που δεν ισχύει με τις ανταμοιβές staking.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1686114239558123520

Η χρονική συγκυρία του φορολογικού δελτίου της IRS είναι αξιοσημείωτη, καθώς οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), έχουν πρόσφατα στοχοποιήσει τους παρόχους υπηρεσιών crypto-staking και τα ανταλλακτήρια , ισχυριζόμενες ότι προσφέρουν παράνομες πωλήσεις τίτλων.

Με την τελευταία απόφαση της IRS, οι επενδυτές κρύπτο στις ΗΠΑ είναι πλέον υποχρεωμένοι να αναφέρουν και να πληρώνουν φόρους για τις ανταμοιβές τους από το Crypto-staking ως ακαθάριστο εισόδημα κατά το έτος λήψης, φέρνοντας περαιτέρω σαφήνεια στη φορολογική μεταχείριση των δραστηριοτήτων staking στη χώρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: