Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bybit αποκαλύπτει το περιορισμένο πεδίο εφαρμογής της άδειας MVP στο Ντουμπάι

O διευθύνοντας σύμβουλς της Bybit Ben Zhou, αποκάλυψε ότι η τρέχουσα αδειοδότηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στο Ντουμπάι έχει ορισμένους περιορισμούς που το εμποδίζουν να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες. Η Bybit FinTech FZE, θυγατρική του παγκόσμιου ανταλλακτηρίου, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε προπαρασκευαστική άδεια ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (MVP) από τη Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων (VARA) του Ντουμπάι.

Ο Zhou διευκρίνισε ότι ενώ η Bybit λειτουργεί ήδη στο Ντουμπάι, η άδεια MVP επιτρέπει στο ανταλλακτήριο να εξυπηρετεί μόνο μια περιορισμένη ομάδα διαπιστευμένων επενδυτών. Τόνισε ότι η Bybit εργάζεται ενεργά για την απόκτηση άδειας πλήρους προϊόντος αγοράς στο Ντουμπάι, η οποία θα επιτρέψει στο ανταλλακτήριο να εξυπηρετήσει ένα ευρύτερο φάσμα πελατών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο διευθύνων σύμβουλος εξέφρασε αισιοδοξία για την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό της VARA για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Ανέφερε ότι η αρχή αναζητά ενεργά ανατροφοδότηση από τους επιχειρηματίες, υποδηλώνοντας τη δέσμευσή της να προωθήσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τον κλάδο.

Μόλις η Bybit αποκτήσει πλήρη άδεια στο Ντουμπάι, το ανταλλακτήριο σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που θα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που επιτρέπονται στο πλαίσιο της άδειας. Οι υπηρεσίες αυτές, όπως περιγράφονται από το VARA, περιλαμβάνουν συμβουλευτικές, χρηματιστηριακές υπηρεσίες, υπηρεσίες θεματοφυλακής και ανταλλαγής, υπηρεσίες δανεισμού και δανειοδότησης, υπηρεσίες πληρωμών και εμβασμάτων και επενδυτικές υπηρεσίες.

Ο Zhou εξήρε την προσέγγιση του Ντουμπάι, δηλώνοντας ότι το εμιράτο παρέχει ισότιμους όρους ανταγωνισμού για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και τομέων. Υπογράμμισε τις προσπάθειες των ΗΑΕ και του Ντουμπάι να παρέχουν ρυθμιστική σαφήνεια και να προστατεύουν τους επενδυτές, γεγονός που έχει προσελκύσει επενδύσεις και ενδιαφέρον από όσους αναζητούν ευκαιρίες στην ψηφιακή οικονομία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε ότι το μοντέλο “δοκιμής-προσαρμογής κλίμακας” του Ντουμπάι για την αγορά εικονικών περιουσιακών στοιχείων αποτελεί ελκυστική πρόταση για άμεσες ξένες επενδύσεις.

Οι πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις της Bybit συμπίπτουν με τα εγκαίνια της νέας της έδρας στο Ντουμπάι τον Απρίλιο του 2023. Η εταιρεία είχε προηγουμένως λάβει καταρχήν έγκριση από την VARA τον Απρίλιο του 2022.

Εκτός από την επέκτασή της στο Ντουμπάι, η Bybit αναζητά ενεργά άδειες σε διάφορες δικαιοδοσίες. Το ανταλλακτήριο απέκτησε πρόσφατα άδεια λειτουργίας ως ανταλλακτήριο και υπηρεσία θεματοφυλακής στην Κύπρο, επιτρέποντάς του να προσφέρει συναλλαγές μεταξύ ζευγών νομισμάτων κρύπτο και νομισμάτων fiat. Η Bybit έλαβε επίσης προέγκριση στο Καζακστάν για να λειτουργήσει ως μονάδα διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και πάροχος υπηρεσιών θεματοφυλακής στο Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Αστάνα.

Η Zhou τόνισε ότι ορισμένες δικαιοδοσίες ήταν πιο φιλόξενες από άλλες, αναφέροντας τις πλήρεις άδειες λειτουργίας που έλαβε στο Καζακστάν και την Κύπρο. Ανέφερε επίσης ότι η Bybit παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε βασικές δικαιοδοσίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνοντας το ενδιαφέρον της για περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της.

Η Bybit συνεχίζει να περιηγείται στο ρυθμιστικό τοπίο για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση, ενώ παράλληλα εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: