Η ARK της Cathie Wood φέρεται να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για ένα Bitcoin ETF Spot

Η ARK Investment Management, μια εξέχουσα εταιρεία κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τη γνωστή επενδυτή Cathie Wood, φέρεται να ηγείται της κούρσας για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Τις τελευταίες εβδομάδες, η BlackRock, μια επενδυτική εταιρεία, κατέθεσε αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF, προκαλώντας αισιοδοξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Ενώ αρχικά εικάζονταν ότι η BlackRock θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος εκδότης ενός spot Bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένα στελέχη και αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ARK Investment Management μπορεί να αναλάβει το προβάδισμα.

Σύμφωνα με αναφορές, η ARK και η ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων 21Shares υπέβαλαν αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) τον Απρίλιο. Αυτό τους τοποθετεί μπροστά από την BlackRock όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης ETF.

Οι παρατηρητές του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή ETF της Bloomberg Intelligence James Seyffart, υποστηρίζουν ότι η ARK και η 21Shares θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για ένα spot Bitcoin ETF. Ο Seyffart δήλωσε ότι η επόμενη ημερομηνία απόφασης της SEC είναι η 13η Αυγούστου 2023, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία για τις άλλες αιτήσεις 19b-4, όπως αυτή της BlackRock.

Η κατάθεση της αίτησης της BlackRock για το iShares Bitcoin Trust ώθησε άλλες εταιρείες, όπως η Valkyrie, η WisdomTree, η Invesco και η Bitwise, να καταθέσουν εκ νέου αίτηση για spot Bitcoin ETFs. Ορισμένοι ειδικοί του κλάδου εικάζουν ότι ο συγχρονισμός της BlackRock μπορεί να υποδηλώνει εσωτερική γνώση σχετικά με τις πολιτικές της SEC για τα BTC ETF.

Παρά την αυξανόμενη αισιοδοξία που περιβάλλει την άφιξη ενός spot Bitcoin ETF στην αμερικανική αγορά, πολλοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι τέτοια προϊόντα δεν θα είναι διαθέσιμα στο εγγύς μέλλον. Ο συνεργάτης της Wilshire Phoenix, Wade Guenther, δήλωσε ότι η SEC έχει σημειώσει περιορισμένη πρόοδο από την αρχική κατάθεση των Winklevoss twins το 2017, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι το επόμενο έτος ή και περισσότερο για να εγκριθεί ένα spot Bitcoin ETF.

Ο συνιδρυτής του ETF Institute, Nate Geraci, προέβλεψε επίσης ότι ένα spot Bitcoin ETF δεν θα το δούμε το 2023. Η διαδικασία αναθεώρησης της SEC και η έλλειψη ουσιαστικών εξελίξεων στον χώρο είναι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στο παρατεταμένο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: