Ο Μπάιντεν θέλει να διπλασιάσει τα κέρδη κεφαλαίου και να περιορίσει το crypto wash sales: Αναφορές

Η επερχόμενη πρόταση προϋπολογισμού του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει μερικές εκπλήξεις για trader και επενδυτές κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός προτεινόμενου διπλασιασμού των κερδών κεφαλαίου για ορισμένους επενδυτές και μιας καταστολής των crypto wash sales. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να δημοσιεύσει το δημοσιονομικό της σχέδιο για το 2024 στις 9 Μαρτίου, το οποίο φέρεται να στοχεύει στη μείωση του ελλείμματος κατά σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία. Περιλαμβάνει επίσης αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση των κρυπτονομισμάτων με στόχο τη συγκέντρωση περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδήσεων .

Μία από αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνει ένα τέλος σε μια στρατηγική στην οποία ένας trader κρυπτονομισμάτων πουλά περιουσιακά στοιχεία με ζημία για φορολογικούς σκοπούς, γνωστή ως tax-loss harvesting , πριν τα επαναγοράσει αμέσως μετά, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Μια τέτοια στρατηγική δεν επιτρέπεται όταν εμπλέκονται μετοχές και ομόλογα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες wash sale . Ωστόσο, τα κρύπτο δεν υπόκειται επί του παρόντος στους ίδιους κανόνες, καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν ταξινομηθεί ως τίτλοι.

Τώρα φαίνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να το αλλάξει αυτό.

Ο Danny Talwar από την εταιρεία φορολογικού λογισμικού κρυπτο Koinly σχολίασε:

“Πρόκειται για μια αναπόφευκτη σκέψη για τις ΗΠΑ, η οποία, εάν εφαρμοστεί, θα τις δει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με άλλες δικαιοδοσίες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου ισχύουν οι crypto wash sales”

«Εάν εφαρμοστεί ο κανόνας, το χρονοδιάγραμμα είναι σημαντικό, καθώς πολλοί κάτοχοι κρύπτο που εισήλθαν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων στο πίσω μέρος των κορυφών της αγοράς του 2021 υποφέρουν από μεγάλες απώλειες», πρόσθεσε.

Ο προϋπολογισμός Μπάιντεν προτείνει επίσης να διπλασιαστεί σχεδόν ο φορολογικός συντελεστής κεφαλαιακών κερδών για επενδυτές που κάνουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια για να πληρώσουν το 39,6% σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις, από τον τρέχοντα φορολογικό συντελεστή 20%. Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει εισοδηματικές εισφορές σε εταιρείες και πλούσιους Αμερικανούς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/biden-wants-to-double-capital-gains-and-clamp-down-on-crypto-wash-sales-reports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: