Banks & Crypto

Η πτώση της Silvergate πυροδοτεί συζήτηση σχετικά με το ποιος πραγματικά έφταιγε

Η οικειοθελής εκκαθάριση της Silvergate Bank έχει προκαλέσει πολλούς να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με την πηγή των προβλημάτων της και τον ευρύτερο αντίκτυπο της κατάρρευσης της φιλικής προς τα κρύπτο τράπεζας στα κρυπτονομίσματα. 

Από νομοθέτες μέχρι αναλυτές κρύπτο, στελέχη εταιρειών κρύπτο έως σχολιαστές — σχεδόν όλοι είχαν κάτι να πουν σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση από το Silvergate.

Ορισμένοι νομοθέτες των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησαν τη στιγμή για να κάνουν ένα σχόλιο σχετικά με την κατάσταση της βιομηχανίας κρύπτο, χαρακτηρίζοντάς την ως «επικίνδυνο, ασταθή τομέα», ο οποίος «διασπείρει τον κίνδυνο σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν χαρακτήρισε την αποτυχία του Silvergate «απογοητευτική, αλλά προβλέψιμη», καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές να «ενταχθούν ενάντια στον κίνδυνο κρύπτο».

Ο γερουσιαστής Sherrod Brown συμμετείχε επίσης, μοιράζοντας την ανησυχία του ότι οι τράπεζες που εμπλέκονται με τα κρύπτο θέτουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε κίνδυνο και επιβεβαιώνοντας την επιθυμία του να «δημιουργηθούν ισχυρές διασφαλίσεις για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από τους κινδύνους των κρύπτο».

Οι παρατηρήσεις των γερουσιαστών προκάλεσαν επικρίσεις από την κοινότητα, ορισμένοι από τους οποίους υποστηρίζουν ότι δεν ήταν πρόβλημα των κρύπτο και ότι φταίνε οι τραπεζικές συναλλαγές με κλασματικά αποθεματικά – καθώς η Silvergate είχε πολύ περισσότερες καταθέσεις σε ζήτηση σε σύγκριση με τα μετρητά στο χέρι.

Αρκετές εταιρείες χρησιμοποίησαν αντ ‘αυτού την πρόσφατη ανακοίνωση από τη Silvergate για να επαναλάβουν την έλλειψη ή τη διακοπή των δεσμών τους με την εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, διαβεβαίωσε τους πελάτες στο Twitter ότι το ανταλλακτήριο δεν έχει περιουσιακά στοιχεία αποθηκευμένα στο Silvergate, ενώ το ανταλλακτήριο Coinbase έχει επίσης διαβεβαιώσει ότι δεν διατηρούνται κεφάλαια πελατών από την τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, ο Nic Carter, συνιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών Castle Island και της εταιρείας κρύπτο Coin Metrics, πρότεινε ότι ήταν η κυβέρνηση που «επιτάχυνε την κατάρρευση» της Silvergate ξεκινώντας έρευνες και νομικές επιθέσεις εναντίον της.

«Είναι ο εμπρηστής και ο πυροσβέστης σε ένα», έγραψε .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Lumida – Ram Ahluwalia – είχε παρόμοια άποψη, υποστηρίζοντας σε ένα tweet ότι η Silvergate αντιμετώπισε bank run αφού η επιστολή ενός γερουσιαστή είχε υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία. Είπε ότι «η Silvergate στερήθηκε τη δέουσα διαδικασία».

Σε παλαιότερη ανάρτηση ιστολογίου , ο Carter αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση Choke Point 2.0» ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τον τραπεζικό τομέα για να οργανώσει «μια εξελιγμένη, εκτεταμένη καταστολή κατά της βιομηχανίας κρύπτο».

Άλλοι πιστεύουν ότι η κατάρρευση του Silvergate δεν θα βλάψει απαραίτητα τη βιομηχανία κρύπτο, αλλά μαζί με τις προτεινόμενες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία , θα επιδεινώσει την έξοδο των εταιρειών κρύπτο από τις ΗΠΑ

Με τη λήξη του Silvergate, ορισμένοι ρώτησαν επίσης πού θα στραφούν τώρα οι εταιρείες κρύπτο.

Η Coinbase, η οποία δεχόταν προηγουμένως πληρωμές μέσω Silvergate, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου ότι θα διευκολύνει τις συναλλαγές με μετρητά θεσμικών πελατών για τους βασικούς πελάτες της με τον άλλο τραπεζικό της συνεργάτη, την Signature Bank .

Η Signature Bank, ωστόσο, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι σκόπευε να μειώσει την έκθεσή της στον τομέα των κρυπτονομισμάτων μειώνοντας τις καταθέσεις από πελάτες που κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Για να μειώσει περαιτέρω την έκθεσή της σε κρύπτο, στις 21 Ιανουαρίου η Signature επέβαλε ένα ελάχιστο όριο συναλλαγών 100.000 $ στις συναλλαγές που επεξεργαζόταν μέσω του συστήματος πληρωμών SWIFT για λογαριασμό του ανταλλακτηρίου Binance.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/silvergate-downfall-sparks-debate-over-whose-fault-it-actually-was

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X