Ο 5ος πλουσιότερος κάτοχος Bitcoin μεταφέρει συμμετοχές BTC που αποτιμώνται σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια

Πρόσφατα σημειώθηκε μια σημαντική κίνηση στον κόσμο του Bitcoin, καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη διεύθυνση κατοχής Bitcoin, γνωστή ως “37X”, προχώρησε σε μια σημαντική μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων. Αυτή η φάλαινα στο χώρο του Bitcoin μετακίνησε BTC αξίας άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική κίνηση από το 2019.

Στις 23 Μαρτίου, η φάλαινα του Bitcoin εκτέλεσε τη μεταφορά, μεταφέροντας σχεδόν ολόκληρο το υπόλοιπο των 94.500 Bitcoin, αξίας 6,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή. Αυτή η συναλλαγή άφησε μόλις 1,4 BTC που παρέμειναν στην αρχική διεύθυνση. Οι λεπτομέρειες αυτής της μεταφοράς προέκυψαν από μια δημοσίευση της Arkham Intelligence στις 25 Μαρτίου.

Κατά τη διανομή των κεφαλαίων, 5,03 δισεκατομμύρια BTC εστάλησαν στη διεύθυνση bc1q8yj, ενώ οι διευθύνσεις bc1q6m5 και bc1q592 έλαβαν BTC αξίας 561,46 εκατομμυρίων και 488,40 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, η διεύθυνση bc1q592 προχώρησε στην προώθηση των κεφαλαίων αυτών αλλού.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω μιας περιόδου αυξημένου θεσμικού ενδιαφέροντος για το Bitcoin, εν μέρει λόγω του διαφαινόμενου Bitcoin Halving που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του Bitcoin έφτασε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ πριν από τo halving, υπάρχει η αίσθηση ότι ο πλήρης αντίκτυπος της επικείμενης μείωσης της προσφοράς δεν έχει ληφθεί πλήρως υπόψη.

Είναι ενδιαφέρον ότι η μεταφορά BTC αξίας άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες πριν το Bitcoin ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα των 70.000 δολαρίων στις 25 Μαρτίου, σηματοδοτώντας την πρώτη του άνοδο σε αυτό το επίπεδο σε 10 ημέρες. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν παρατηρηθεί να συσσωρεύουν BTC εκτός ανταλλακτηρίων, με την προσφορά στην Coinbase να φτάνει σε χαμηλό εννέα ετών, 344.856 BTC, στις 18 Μαρτίου.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το Bitcoin είχε αυξηθεί κατά 6,4% τις προηγούμενες 24 ώρες, διαπραγματευόμενο στα 71.222 δολάρια σύμφωνα με το CoinMarketCap. Αυτή η άνοδος αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην προσδοκία που περιβάλλει τη μείωση κατά το ήμισυ και στις αυξημένες θεσμικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης δέκα διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Christopher Cheung, συνεργάτης των κεφαλαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Ten Squared, σημείωσε ότι η συμμετοχή παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η BlackRock και η Fidelity σε προϊόντα που σχετίζονται με το Bitcoin συμβάλλει στη νομιμοποίηση του κρυπτονομίσματος ως εναλλακτική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές που κάποτε δίσταζαν να εισέλθουν στην αγορά κρύπτο είναι τώρα πιο πρόθυμοι να συμμετάσχουν.

Τα Bitcoin ETFs, ειδικότερα, έχουν συγκεντρώσει συνολικά 58,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμμετοχές στην αλυσίδα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 4,17% της τρέχουσας προσφοράς BTC, όπως αναφέρει το Dune.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: