Η Binance εξομοιώνει την κίνηση της Circle, τερματίζει την υποστήριξη USDC στο δίκτυο Tron

Η Binance, ένα κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, έλαβε την απόφαση να σταματήσει την υποστήριξη για τα τοκεν USD Coin (USDC) με βάση το TRC-20 στο blockchain Tron, με ισχύ σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της Circle, του εκδότη του USDC, στις 20 Φεβρουαρίου, της πρόθεσής της να διακόψει την υποστήριξη του USDC στο δίκτυο Tron. Η Circle επικαλέστηκε τη δέσμευσή της να διατηρήσει την εμπιστοσύνη, τη διαφάνεια και την ασφάλεια του USDC ως τον κύριο λόγο για την απόφαση αυτή. Ταυτόχρονα, η Circle έπαψε να κόβει USDC στο Tron και αποκάλυψε τα σχέδιά της να καταργήσει σταδιακά την υποστήριξη του blockchain network.

Η απόφαση της Circle προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, ωθώντας την Binance, γνωστή για τον υψηλό όγκο συναλλαγών της, να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Στις 25 Μαρτίου, η Binance δήλωσε επίσημα ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει καταθέσεις και αναλήψεις USDC με βάση το TRC-20 στο Tron, με ισχύ από τις 5 Απριλίου. Στους χρήστες της Binance παρέχεται ένα παράθυρο 12 ημερών για να μετατρέψουν, να μεταφέρουν ή να ρευστοποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους σε USDC TRC-20. Ειδικότερα, η Binance θα συνεχίσει να διευκολύνει τις συναλλαγές USDC ακόμη και μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Ωστόσο, η διακοπή της υποστήριξης για USDC στο Tron δεν θα επηρεάσει τις καταθέσεις και αναλήψεις USDC σε άλλα συμβατά blockchain. Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων εξέφρασε σε μεγάλο βαθμό την υποστήριξή της στην απόφαση της Binance.

Η Circle, ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένους λόγους για τον τερματισμό της υποστήριξης του Tron, δηλώνοντας μόνο ότι αξιολογεί συνεχώς την καταλληλότητα όλων των blockchains στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου διαχείρισης κινδύνου.

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος του Tron σημείωσε ότι το δίκτυο δεν έλαβε εκ των προτέρων ειδοποίηση ή περαιτέρω πληροφορίες από την Circle σχετικά με την απόσυρση της υποστήριξης.

Εν τω μεταξύ, το Tron διερευνά τη δυνατότητα εφαρμογής μιας λύσης layer 2 για το Bitcoin, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας “wrapped” έκδοσης του Tether USDT στην πλατφόρμα της. Σύμφωνα με τον Justin Sun, τον ιδρυτή του Tron, η ενσωμάτωση αυτή θα δημιουργήσει μια άμεση σύνδεση μεταξύ του Tron και της Bitcoin, ξεκλειδώνοντας δυνητικά πάνω από 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία για το Bitcoin network. Το roadmap του Tron’s Bitcoin layer-2 solution στοχεύει στη διευκόλυνση της απρόσκοπτης διακίνησης stablecoins και tokens μεταξύ Tron και Bitcoin, εισάγοντας οικονομική ζωτικότητα και στα δύο δίκτυα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: