Τα Bitcoin ETF βιώνουν αναζωπύρωση $15 εκατομμυρίων καθώς η τιμή του BTC φτάνει στο υψηλότερο κλείσιμο 10 ημερών

Στις 25 Μαρτίου, το Bitcoin σημείωσε σημαντική άνοδο, κλείνοντας πάνω από το όριο των 69.000 δολαρίων, σηματοδοτώντας μια ανοδική δυναμική, καθώς ανακτήθηκε ένα κρίσιμο επίπεδο αντίστασης.

Τα δεδομένα από το TradingView αποκαλύπτουν ότι το BTC/USD πέτυχε το υψηλότερο ημερήσιο κλείσιμο σε διάστημα 10 ημερών, υποδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη άνοδο της δύναμης. Αυτή η άνοδος ήταν ιδιαίτερα εμφανής κατά την αρχική συνεδρίαση της Wall Street, όπου το Bitcoin σημείωσε αύξηση έως και 4.600 δολάρια σε μία μόνο ημέρα.

Η θετική δυναμική διατηρήθηκε ακόμη και μετά το κλείσιμο της αγοράς, με το Bitcoin να ξεπερνά το όριο των 71.000 δολαρίων κατά τη στιγμή της αναφοράς. Ο οικονομικός σχολιαστής Tedtalksmacro υπογράμμισε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο κλίμα της αγοράς, δίνοντας έμφαση στην επιστροφή των καθαρών εισροών στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin spot των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αντιστροφή αυτή έρχεται μετά από μια σειρά ημερών που χαρακτηρίζονταν από εκροές, παράλληλα με ρεκόρ εξόδων από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Το Tedtalksmacro επεσήμανε μια σημαντική εισροή 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε Bitcoin spot ETFs τη Δευτέρα, με ένα σημαντικό μέρος να προέρχεται από τη Fidelity. Αυτή η αναζωπύρωση της ζήτησης σηματοδοτεί ένα ανανεωμένο ανοδικό κλίμα στην αγορά, όπως υποδεικνύεται από την εισροή κεφαλαίων.

Παρά τις σημαντικές εκροές από το GBTC ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, το BTC/USD κατάφερε να ξεπεράσει κάθε πιθανό εμπόδιο προς την άνοδο. Ο αναλυτής Matthew Hyland εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία του Bitcoin, προβλέποντας μια πιθανή άνοδο προς την εξαψήφια περιοχή. Ο Hyland υπογράμμισε την πρόσφατη επαναφορά ενός κλασικού μέτρου τιμών του BTC στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του Bitcoin στα 40.000 δολάρια στα τέλη Ιανουαρίου. Ερμήνευσε τις ημερήσιες τιμές του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) που βυθίστηκαν κάτω από το κρίσιμο επίπεδο του 50 στις 20 Μαρτίου ως θετικό σήμα για την επικείμενη ανάκαμψη. Παρόλο που ο ημερήσιος RSI βρίσκεται σήμερα λίγο πάνω από το 60, υπολειπόμενος από την παραδοσιακή περιοχή της αγοράς ταύρων πάνω από το 70, ο Hyland παραμένει αισιόδοξος για τις προοπτικές του Bitcoin.

Μικτό συναίσθημα γύρω από το χάσμα των Bitcoin Futures

Ενώ το κλίμα στην αγορά παραμένει σε μεγάλο βαθμό αισιόδοξο, ο αναλυτής Mark Cullen επέστησε την προσοχή στην παρουσία “κενών” στις αγορές CME Group Bitcoin futures, που σηματοδοτούν πιθανούς καθοδικούς κινδύνους. Αυτά τα κενά χρησιμεύουν συχνά ως βραχυπρόθεσμοι στόχοι τιμών, με ένα συγκεκριμένο κενό να παραμένει ανεκπλήρωτο κάτω από τα 64.000 δολάρια από το Σαββατοκύριακο. Ο Cullen πρότεινε ένα σενάριο όπου το Bitcoin θα μπορούσε να παγιωθεί εντός ενός τριγωνικού σχηματισμού πριν συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Αντίθετα, ο trader Daan Crypto Trades υιοθέτησε μια πιο χαλαρή στάση απέναντι στην προοπτική μιας νέας βουτιάς της τιμής του Bitcoin. Επισημαίνοντας ένα αξιοσημείωτο κενό στην αγορά, ο Daan Crypto Trades πρότεινε ότι τέτοια φαινόμενα είναι συνηθισμένα κατά τη διάρκεια σημαντικών ξεσπασμάτων και μπορεί να μην σηματοδοτούν απαραίτητα επικείμενες πτωτικές κινήσεις. Όσο η τιμή παραμένει μακριά από το μη συμπληρωμένο κενό, οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό της στην τάση των τιμών του Bitcoin φαίνονται αδικαιολόγητες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: