Νομική αναμέτρηση: Coinbase και SEC ορίζουν ημερομηνίες για τις αρχικές επιχειρηματολογίες της υπόθεσης

Η Coinbase, το εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ετοιμάζεται για μια κρίσιμη νομική μάχη εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Η τελευταία ενημέρωση σχετικά με την αγωγή αποκαλύπτει ότι το δικαστήριο έχει ορίσει ημερομηνία για να παρουσιάσουν τα δύο μέρη τα αρχικά τους επιχειρήματα.

Η ανακοίνωση ήρθε μέσω ενός tweet από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο της Coinbase, Paul Grewal, ο οποίος αποκάλυψε ότι η δικαστής της Νέας Υόρκης Katherine Polk Failla έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι ακροάσεις. Η SEC και η Coinbase ζήτησαν από κοινού την έγκριση του δικαστηρίου και η δικαστής έκανε δεκτή την επιθυμία τους.

Στο έγγραφο που υποβλήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι η αίτηση και το εισαγωγικό σημείωμα της Coinbase πρέπει να υποβληθούν στις 4 Αυγούστου 2023. Επιπλέον, καθορίστηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υποβολή μεταγενέστερων δικαιολογητικών και απαντήσεων, καθώς και τα αντίστοιχα μήκη των εγγράφων.

Ωστόσο, προέκυψε ένα σημείο διαφωνίας σχετικά με την προθεσμία για το υπόμνημα αντιρρήσεων της SEC. Η Coinbase πρότεινε 30 ημέρες μετά την εναρκτήρια κίνησή της, ενώ η SEC πρότεινε 60 ημέρες. Ο δικαστής Failla κατέληξε σε συμβιβασμό και χορήγησε μερική έγκριση. Η αρχική προθεσμία της Coinbase για το υπόμνημα της 4ης Αυγούστου έγινε δεκτή, καθώς και τα δικαιολογητικά που έπρεπε να υποβληθούν στις 11 Αυγούστου. Επιπλέον, διευθέτησε τη διαφωνία σχετικά με το υπόμνημα αντιρρήσεων της SEC, ορίζοντας την καταληκτική ημερομηνία για τις 10 Οκτωβρίου 2023, με την απάντηση της Coinbase να πρέπει να υποβληθεί έως τις 24 Οκτωβρίου ή νωρίτερα.

Σε απάντηση της αγωγής, η Coinbase προχώρησε πρόσφατα σε μια σημαντική κίνηση, σταματώντας τους πελάτες στην Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νότια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν να κάνουν staking πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης.

Η υπόθεση της SEC κατά της Coinbase είναι μόνο μία από τις αγωγές που σχετίζονται με τα κρύπτο στις οποίες εμπλέκεται αυτή τη στιγμή, με την εν εξελίξει αγωγή της Ripple Labs να αποτελεί μείζον θέμα συζήτησης στον κλάδο.

Εν μέσω των νομικών μαχών, ο Brian Armstrong, ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, φέρεται να σχεδιάζει να συναντηθεί με νομοθέτες των ΗΠΑ για να συζητήσει τη νομοθεσία σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και άλλα συναφή θέματα. Αυτό υποδηλώνει τα υψηλά διακυβεύματα που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες ρυθμιστικές συζητήσεις γύρω από τα κρυπτονομίσματα.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του δικαστηρίου, ο κλάδος αναμένει με ανυπομονησία την έκβαση αυτής της σύγκρουσης μεταξύ της Coinbase και της SEC, η οποία θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στο τοπίο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: