Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μεταφέρει Bitcoin αξίας πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια, που κατασχέθηκαν στην υπόθεση Silk Road

Στις 12 Ιουλίου, ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που συνδέεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (DOJ) εκτέλεσε μια σειρά συναλλαγών που αφορούσαν περίπου 9.825,25 Bitcoin, αξίας περίπου 299 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο σκοπός αυτών των συναλλαγών και η επακόλουθη διανομή σε πάνω από 101 νέα πορτοφόλια παραμένει ασαφής, γεγονός που εγείρει εικασίες σχετικά με το αν τα Bitcoin στάλθηκαν σε διευθύνσεις ανταλλαγής για πιθανή πώληση ή παραμένουν υπό την επιτήρηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι αρχικές συναλλαγές είδαν περίπου 9.825 Bitcoin, τα οποία είχαν προηγουμένως συνδεθεί με την κατάσχεση του Silk Road, να μεταφέρονται σε τρεις διευθύνσεις περίπου στις 13:00 UTC. Από αυτό το ποσό, η πλειονότητα -8.200 BTC, που ισοδυναμεί με σχεδόν 250 εκατομμύρια δολάρια- μεταφέρθηκε σε μία μόνο διεύθυνση. Στη συνέχεια, η διεύθυνση αυτή μοίρασε το συνολικό ποσό σε 101 ξεχωριστές διευθύνσεις λίγο περισσότερο από μία ώρα αργότερα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αποκαλύψει προηγουμένως σχέδια για τη ρευστοποίηση του εναπομείναντος Bitcoin από την κατάσχεση του Silk Road μέσω τεσσάρων τμηματικών συναλλαγών που είχαν προγραμματιστεί για όλο το έτος.

Η ανάλυση των δεδομένων on-chain υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να δοκιμάζει στρατηγικές ρευστότητας. Μια συναλλαγή παρτίδας που διεξήχθη στις 7 Μαρτίου 2023 φέρεται να απέφερε κέρδος 237.934.919 δολαρίων σε μια κατοχή 30.174,7 BTC, ξεχωριστά από τα Bitcoin που εμπλέκονται στις συναλλαγές της 12ης Ιουλίου.

Ωστόσο, ένας λογαριασμός που έλαβε 9.825,6 BTC από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της παρτίδας της 7ης Μαρτίου διέθεσε στη συνέχεια αυτά τα νομίσματα σε 101 λογαριασμούς. Αυτός ο ίδιος λογαριασμός συνδυάστηκε αργότερα με 599 άλλους λογαριασμούς για να στείλει περίπου 0,1 BTC (περίπου 3.032 δολάρια) σε έναν άλλο λογαριασμό, ο οποίος με τη σειρά του μοίρασε την κατοχή του, περίπου 51 BTC, σε 37 διευθύνσεις.

Λόγω της πολυπλοκότητας των συναλλαγών και του διευρυνόμενου δικτύου των σχετικών πορτοφολιών, είναι όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθεί κανείς τις συγκεκριμένες ενέργειες που πραγματοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ με κάθε Bitcoin. Αυτή η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει σε ανησυχίες στην κοινότητα των κρύπτο, με ορισμένους να φοβούνται πιθανό αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων και στο επενδυτικό κλίμα.

Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος, οι συναλλαγές δεν έχουν προκαλέσει σημαντική κίνηση στην αγορά, με το Bitcoin να παρουσιάζει μεταβολή μικρότερη από 1% αρκετές ώρες μετά την πραγματοποίηση των μεταφορών. Αυτό έχει οδηγήσει άλλους να απορρίψουν την ιδέα των δραστικών επιπτώσεων, θεωρώντας την έλλειψη ουσιαστικού αντίκτυπου στην αγορά μέχρι στιγμής και χαρακτηρίζοντάς την ως περιττό φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: