Νίκη του δικαστηρίου για την Ripple καθώς ο δικαστής αρνείται την πρόταση της SEC να σφραγίσει τα έγγραφα του Hinman

Απορρίφθηκε η αίτηση της ρυθμιστικής αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη σφράγιση των αρχείων των εσωτερικών διαβουλεύσεων μετά από ομιλία του πρώην διευθυντή William Hinman – μια κίνηση που θεωρείται νίκη για την κοινότητα της Ripple και τα κρύπτο.

Στην ομιλία του Ιουνίου 2018, ο πρώην διευθυντής του τμήματος εταιρικής χρηματοδότησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι το Ether, το native token του blockchain Ethereum, δεν είναι security.

Η SEC κατέθεσε την αίτηση στις 22 Δεκεμβρίου για τη σφράγιση των εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των μηνυμάτων κειμένου και των εκθέσεων εμπειρογνωμόνων που ακολούθησαν την ομιλία του Hinman, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων επιχειρημάτων ότι η αποστολή της υπερέχει του “δικαιώματος του κοινού” να έχει πρόσβαση σε έγγραφα που δεν έχουν “καμία σχέση” με την απόφαση του δικαστηρίου περί συνοπτικής δικαστικής απόφασης.

Ωστόσο, η δικαστής Analisa Torres για το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι τα έγγραφα είναι “δικαστικά έγγραφα” που υπόκεινται σε ισχυρό τεκμήριο πρόσβασης του κοινού.

Τα έγγραφα ομιλίας Hinman “θα είχαν εύλογα την τάση να επηρεάσουν την απόφαση του Δικαστηρίου επί μιας αίτησης”, πρόσθεσε.

Η δικαστής Torres δήλωσε ότι το δικαστήριο απέρριψε επίσης το επιχείρημα της SEC ότι η σφράγιση των εγγράφων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της “ανοικτότητας και της ειλικρίνειας” εντός της SEC, δηλώνοντας:

“Τα έγγραφα ομιλίας Hinman δεν προστατεύονται από το απόρρητο της διαδικασίας διαβούλευσης, διότι δεν σχετίζονται με θέση, απόφαση ή πολιτική του οργανισμού”.

Ενώ το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα έγγραφα της ομιλίας Hinman θα δημοσιοποιηθούν, έκανε δεκτά τα άλλα δύο αιτήματα της SEC που ζητούσαν την απομόνωση των ονομάτων και των στοιχείων ταυτότητας των εμπειρογνωμόνων της SEC και των XRP επενδυτών, καθώς και προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο απέρριψε επίσης ορισμένες αιτήσεις σφράγισης από την Ripple, συμπεριλαμβανομένων αναφορών που συνδέουν τα έσοδα της Ripple με τις πωλήσεις XRP και το ποσό της αποζημίωσης που προσφέρεται στις πλατφόρμες συναλλαγών, μεταξύ άλλων.

Η Ripple θεώρησε την ομιλία ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο στη δικαστική διαμάχη που διεξάγει με την SEC, η οποία ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις του XRP της Ripple παραβίασαν τους νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ.

Η τιμή του XRP εκτοξεύτηκε στην είδηση, κάνοντας άλμα περίπου 2,6%. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 0,43 δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: