Νέα έρευνα λέει ότι το Bitcoin είναι ασφαλέστερο από το δολάριο ΗΠΑ – Παρακολουθήστε την έκθεση αγοράς

Στο επεισόδιο της 17ης Μαΐου του The Market Report, ο αναλυτής και συγγραφέας Marcel Pechman συζητά αν το Bitcoin είναι ασφαλέστερο από το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο χρεοκοπίας της αμερικανικής κυβέρνησης. Καλύπτει επίσης γιατί η αντίσταση του Bitcoin στα 28.000 δολάρια δεν θα είναι περίπατος και, τέλος, τι συμβαίνει μεταξύ Celsius, Ethereum και Lido staking. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τρίτη στο κανάλι Cointelegraph Markets & Research στο YouTube.

Το πρώτο ειδησεογραφικό άρθρο που καλύπτεται συζητά μια έρευνα του Bloomberg Markets που δείχνει το Bitcoin ως ένα από τα τρία κορυφαία περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση χρεοκοπίας των ΗΠΑ. Για τον Pechman, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Bitcoin ξεπερνά τα fiat currencies στις επιλογές των επενδυτών, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κεντρικές τράπεζες από την ευρωζώνη, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αγγλία και την Ελβετία αύξησαν τα προγράμματα δανεισμού τους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2023. Υπάρχει υψηλή συσχέτιση με τα fiat currencies, γεγονός που θέτει την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε σημαντικό κίνδυνο εάν συμβεί μια χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Ο Pechman προβλέπει ότι οι κατανομές των επενδυτών σε χρυσό θα είναι 10 φορές υψηλότερες από αυτές του Bitcoin, λόγω της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης της αγοράς του κρυπτονομίσματος και της υψηλής μεταβλητότητας. Από τη θετική πλευρά, το 11% των μικροεπενδυτών θα πρόσθετε το Bitcoin στο χαρτοφυλάκιό του σε περίπτωση κυβερνητικού shutdown έναντι 46% για τον χρυσό. Ποιες είναι οι πιθανότητες το Bitcoin να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια σε περίπτωση κυβερνητικού shutdown

Περνάμε στο επόμενο θέμα της εκπομπής: Pechman συζητά γιατί η αντίσταση του Bitcoin στα 28.000 δολάρια θα αποδειχθεί πιθανώς ισχυρότερη από ό, τι αναμενόταν. Η πρόσφατη διόρθωση μέχρι τα 25.800 δολάρια προκλήθηκε πιθανώς από τα υψηλά τέλη συναλλαγών, αλλά ο Pechman υποστηρίζει ότι το δίκτυο λειτούργησε ακριβώς όπως προβλεπόταν και ότι τα υψηλά τέλη είναι η άμυνα του δικτύου κατά του spamming.

Το πρόβλημα που εμποδίζει μια γρήγορη ανάκαμψη πάνω από τα 28.000 δολάρια είναι η τοποθέτηση των επαγγελματιών εμπόρων με τη χρήση παραγώγων. Πριν από το συμβάν, οι φάλαινες και οι market makers ήταν ήδη ουδέτεροι έως αρνητικοί.

Στο τελευταίο μέρος του The Market Report, ο Pechman εξηγεί την αποτυχημένη πλατφόρμα κρυπτογραφικού δανεισμού Celsius των 780 εκατομμυρίων δολαρίων Ether κίνηση από την πλατφόρμα Lido. Κανείς δεν γνωρίζει αν το ETH θα πωληθεί στην αγορά και τελικά θα καταβληθεί σε δολάρια ΗΠΑ στους πιστωτές της Celsius

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: