Το CBDC θα χρησιμοποιηθεί για “έλεγχο”, παραδέχεται η πρόεδρος της ΕΚΤ σε συνομιλία με τον ψεύτικο Zelensky

Ένα ευρέως διαδεδομένο βίντεο με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ να παραδέχεται ότι ένα ψηφιακό ευρώ θα χρησιμοποιηθεί με “περιορισμένο” τρόπο για τον έλεγχο των πληρωμών που μπορούν να κάνουν οι πολίτες προέρχεται από ένα βίντεο φάρσας τριών εβδομάδων.

Το βίντεο αναδείχθηκε από τον λογαριασμό έκτακτων ειδήσεων Watcher Guru στις 6 Απριλίου και δημιούργησε σημαντική φλυαρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό, η Λαγκάρντ ανέφερε την επιθυμία της να μην εξαρτάται από ένα νόμισμα “μη φιλικών χωρών” ή από ένα νόμισμα που παρέχεται από μια “ιδιωτική εταιρική οντότητα όπως το Facebook ή όπως η Google”. Είπε ότι είναι “προσωπικά πεπεισμένη ότι πρέπει να προχωρήσουμε” με το ψηφιακό ευρώ.

Η Cointelegraph εντόπισε την αρχική πηγή του βίντεο σε ένα βίντεο φάρσα από τις 17 Μαρτίου, στο οποίο η Λαγκάρντ εμφανίζεται να μιλάει πιο ειλικρινά από το κανονικό, καθώς πίστευε ότι μιλούσε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι φαρσέρ έχουν κάνει παρόμοιες συνομιλίες και με άλλα δημόσια πρόσωπα, όπως η συγγραφέας του Χάρι Πότερ J.K. Rowling και ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους.

Όταν ο “Ζελένσκι” σημείωσε ότι “το πρόβλημα είναι ότι [οι Ευρωπαίοι διαδηλωτές] δεν θέλουν να ελέγχονται” από ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, η Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι “θα υπάρξει έλεγχος, έχετε δίκιο. Έχετε απόλυτο δίκιο”, αλλά πρότεινε ότι θα είναι ένας “περιορισμένος έλεγχος”, προσθέτοντας:

“Εξετάζουμε αν για πολύ μικρά ποσά, οτιδήποτε είναι γύρω στα 300, 400 ευρώ, θα μπορούσαμε να έχουμε έναν μηχανισμό όπου θα υπάρχει μηδενικός έλεγχος. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο”.

Ωστόσο, η Λαγκάρντ σημείωσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν και έχουν χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από μικρές, ανώνυμες συναλλαγές.

Τα σχόλια της Λαγκάρντ έχουν επικριθεί έντονα από την κοινότητα των κρύπτο, ιδίως όσον αφορά την αναφορά της ότι ένα ψηφιακό ευρώ θα επέτρεπε τον έλεγχο των ανθρώπων και των πληρωμών.

Ορισμένοι χρήστες είδαν τη θετική πλευρά, υποδεικνύοντας ότι κάνοντας σαφές “πού πάει όλο αυτό”, οι άνθρωποι θα ωθηθούν προς τη χρήση αποκεντρωμένων νομισμάτων όπως το Bitcoin.

Η ΕΚΤ ξεκίνησε μια διετή έρευνα για ένα ψηφιακό ευρώ τον Ιούλιο του 2021 και έχει υποβάλει εκθέσεις σχετικά με την πρόοδό της.

Η έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, η απόφαση για το αν θα δρομολογηθεί ένα τέτοιο ευρώ θα ληφθεί τον Οκτώβριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: