Μπορούν οι Bitcoin Whales να υπερασπιστούν την τιμή του BTC έναντι πιθανής πτώσης στα $48K;

Η σταθερότητα της τιμής του Bitcoin πάνω από τα 50.000 δολάρια μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο αν τα υπάρχοντα επίπεδα στήριξης παραπαίουν, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες.

Στις 14 Ιουνίου, μέσω ενός μηνύματος στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter), ο αξιοσημείωτος ειδικός της αγοράς Peter Brandt μοιράστηκε πληροφορίες που θα μπορούσαν να προβληματίσουν τους αισιόδοξους επενδυτές Bitcoin.

Το Bitcoin αποτελεί επί του παρόντος αντικείμενο ανάμεικτων συναισθημάτων σε ένα σημείο τιμής 67.000 δολαρίων, μετά τη δυσαρέσκεια για την πιο πρόσφατη ανεπιτυχή προσπάθεια διάσπασης της τιμής του.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το Bitcoin πλησίασε τα 70.000 δολάρια, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του, διολισθαίνοντας ξανά σε ένα γνωστό εύρος τιμών που διατηρείται εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Αυτή η επιστροφή σε γνωστά επίπεδα τιμών σημειώθηκε παρά την αναταραχή της αγοράς που προκλήθηκε από τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Brandt υποστηρίζει τώρα ότι η αγορά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την προοπτική να φτάσει σε νέα μακροπρόθεσμα χαμηλά επίπεδα.

“Συχνά, οι απλούστερες ερμηνείες των διαγραμμάτων αποδεικνύονται ακριβείς, αλλά τα διαγράμματα συχνά εξελίσσονται”, σημείωσε, αναφερόμενος στο ζεύγος BTC/USD ως βασικό διάγραμμα προς παρακολούθηση.

Διευκρίνισε περαιτέρω: “Τα κρίσιμα σημεία είναι τα εξής: Εάν διασπάσει τα 65.000 δολάρια, η αγορά θα μπορούσε να πέσει στα 60.000 δολάρια. Εάν διαρρήξει κάτω από τα 60.000 δολάρια, ο επόμενος πιθανός στόχος είναι τα 48.000 δολάρια”.

Η τελευταία φορά που το Bitcoin βρέθηκε κάτω από τα 50.000 δολάρια ήταν στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγο πριν εκτιναχθεί σε νέα κορυφή στα 73.800 δολάρια.

Από την επίτευξη αυτών των κορυφών, έχουν μετατραπεί σε ισχυρά επίπεδα αντίστασης, όπως υποδεικνύεται από τα δεδομένα της πλατφόρμας ανάλυσης συναλλαγών DecenTrader, η οποία ανέδειξε σημαντική ρευστότητα στα επίπεδα αυτά και πάνω από αυτά.

“Υπάρχει σημαντικό βάθος εντολών πώλησης γύρω από τα 70.000 δολάρια και πάνω- ίσως χρειαστεί μια νέα αφήγηση για να περάσει αυτά τα επίπεδα”, σημείωσε ένας άλλος εξέχων trader, γνωστός ως Skew, στην ανάλυσή του στις 13 Ιουνίου.

Οι τάσεις των φαλαινών αντισταθμίζουν τη ζοφερή τιμής BTC

Παρά τις επικρατούσες απαισιόδοξες απόψεις σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της τιμής του Bitcoin, ορισμένοι αναλυτές παρατηρούν μια διαφορετική τάση μεταξύ των φαλαινών του Bitcoin.

Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές της αγοράς, παρατηρείται μια αξιοσημείωτη αύξηση των συμμετοχών σε BTC από επενδυτές μεγάλης κλίμακας.

Αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των λογαριασμών φαλαινών, που ορίζονται ως αυτοί που κατέχουν τουλάχιστον 1.000 BTC, βρίσκεται κοντά στην ιστορική του κορυφή.

“Αυτό είναι ένα ανοδικό σημάδι”, δήλωσε ο Willy Woo, ιδρυτής της υπηρεσίας ανάλυσης on-chain Woobull, στα σχόλιά του στο X.

Πρόσθεσε: “Ιστορικά, η φάση FOMO της αγοράς ταύρων αρχίζει όταν αυτοί οι μεγάλοι κάτοχοι αρχίζουν να πωλούν στο ράλι, μειώνοντας την ιδιότητα της φάλαινας”.

Ο crypto influencer και προσωπικότητα του YouTube Quinten επισήμανε δεδομένα από την CryptoQuant, έναν πάροχο αναλυτικών υπηρεσιών εντός της αλυσίδας, ο οποίος κατέγραψε συναλλαγές φαλαινών ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

For more news, find me on Twitter Giannis Andreou and subscribe to my YouTube channel.

What is your opinion on this issue? Leave me your comment below! I’m always interested in your opinion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: