Η Ταϊλάνδη καλωσορίζει τον Πρωθυπουργό που είναι φιλικός προς τα κρυπτονομίσματα με μια ιστορία προσωπικής επένδυσης σε κρύπτο

Σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, ο Srettha Thavisin, ένας διακεκριμένος εργολάβος ακινήτων, αναδείχθηκε νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης υπό τη σημαία του κόμματος Pheu Thai, μετά από μια έντονα αμφισβητούμενη εκλογική διαδικασία. Ο Thavisin, ο οποίος ήταν προηγουμένως γνωστός ως διευθύνων σύμβουλος της Sansiri, μιας εξέχουσας εταιρείας ακινήτων, ανέβηκε στην πολιτική σκηνή, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη μετατόπιση από τις προηγούμενες επιχειρηματικές του προσπάθειες.

Πριν από την πολιτική του εξόρμηση, ο Thavisin είχε ισχυρά ερείσματα στο τοπίο των ακινήτων, ιδίως στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Πίσω στο 2021, ο Σανσίρι προκάλεσε σημαντικά κύματα αποκτώντας μερίδιο 15% στην XSpring, έναν πάροχο υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έδρα την Ταϊλάνδη. Η XSpring αναγνωρίζεται για τη συνεργασία της με την Krungthai Bank στη λειτουργία ενός crypto brokerage, εκτός από την κατοχή άδειας για μια ICO portal. Η κίνηση αυτή της Sansiri υπογράμμισε τη στρατηγική της συμμετοχή στον εξελισσόμενο τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εντός της Ταϊλάνδης.

Βασιζόμενη σε αυτή τη δυναμική, η Sansiri εισήγαγε το “SiriHub Token” μέσω της XSpring το επόμενο έτος. Αυτό το καινοτόμο βήμα εισήγαγε μια δομή που μοιάζει με REIT και συνδέεται με τα μερίσματα που παράγονται από το Sansiri Campus, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που ανέλαβε η εταιρεία.

Μια φιλόδοξη υπόσχεση της εκστρατείας: The National ‘Airdrop’


Στον πυρήνα της πολιτικής εκστρατείας του Thavisin βρίσκεται μια τολμηρή δέσμευση: η εφαρμογή National ‘Airdrop’. Αυτή η προτεινόμενη πρωτοβουλία θα συνεπάγεται την παράδοση 10.000 ταϊλανδικών μπατ (που αντιστοιχούν σε 300 δολάρια) σε κάθε δικαιούχο πολίτη της Ταϊλάνδης.Ωστόσο, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ανατροπή – τα χρήματα αυτά μπορούν να δαπανηθούν μόνο σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων από την κατοικία του παραλήπτη.Ένας εκπρόσωπος του κόμματος διευκρίνισε αυτή τη μοναδική προσέγγιση στην Bangkok Post.

Ειδικότερα, αυτά τo airdrop θα διευκολυνθεί μέσω μιας ξεχωριστής μορφής εθνικού συμβόλου, που αποκλίνει από τα υπάρχοντα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ή κρυπτονομίσματα. Οι πωλητές που συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα token σε μετρητά σε καθορισμένα τραπεζικά ιδρύματα.

Έλεγχος και αισιοδοξία: Το έργο που αποκαλύφθηκε


Το φιλόδοξο εγχείρημα του “airdrop” έχει συγκεντρώσει αρκετό έλεγχο λόγω του σημαντικού κόστους του, το οποίο εκτιμάται στο ιλιγγιώδες ποσό των 500 δισεκατομμυρίων ταϊλανδικών μπατ (που ισοδυναμεί με 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια). Επιπλέον, έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain σε ένα τοπίο όπου ήδη εφαρμόζονται καθιερωμένες ψηφιακές τραπεζικές πρωτοβουλίες.

Ο Udomsak Rakwongwan, συνιδρυτής της FWX.finance, μιας αποκεντρωμένης πλατφόρμας παραγώγων, έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του. Δήλωσε: “Ενώ θέλω να δω την υιοθέτηση του Blockchain εδώ, η χρήση blockchain και tokens για αυτή την εκστρατεία είναι υπερβολή”.Ο Rakwongwan τόνισε περαιτέρω ότι η πλειονότητα του πληθυσμού της Ταϊλάνδης έχει ήδη εξοικειωθεί με τη χρήση του Paotang, ενός ψηφιακού τραπεζικού πορτοφολιού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για κυβερνητικές πρωτοβουλίες.Υποστηρίζει ότι η αξιοποίηση του Paotang μπορεί να προσφέρει μια πιο απλή και πρακτική εφαρμογή σε αντίθεση με την εμβάθυνση σε δυνητικά περίπλοκες λύσεις blockchain.

Παρά τον σκεπτικισμό, οι γνώστες του κλάδου, όπως ο Rakwongwan, προβλέπουν ότι η νέα διοίκηση πιθανότατα θα υιοθετήσει μια πιο ανεκτική στάση όσον αφορά τους κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα, προκαλώντας καταλυτική αύξηση των εγχώριων έργων κρύπτο. Αυτή η πρόβλεψη τροφοδοτείται από το ταχέως εξελισσόμενο τοπίο κρύπτο εντός της Ταϊλάνδης, μια τάση που έχει γίνει παράδειγμα από την εμπλοκή της Sansiri σε ICOs.

Ένα κοινό νήμα: Ενθουσιασμός για τα κρύπτο μεταξύ διαφορετικών ηγετών


Περιέργως, ενώ η πολιτική πορεία της Srettha Thavisin αποκλίνει σημαντικά από την Pita Limjaroenrat, την ηγέτιδα του κόμματος Move Forward Party της Ταϊλάνδης, και οι δύο μοιράζονται μια απροσδόκητη συμπάθεια για τα κρυπτονομίσματα. Ο Limjaroenrat, παρά την αποτυχία του να εξασφαλίσει τον πρωθυπουργικό ρόλο παρά τη νίκη του στη λαϊκή ψήφο, έχει δημοσιοποιήσει τις συμμετοχές του σε bitcoin (BTC), ether (ETH), Cardano (ADA) και BNB.

Παρόλο που οι εν λόγω κρύπτο συμμετοχές αποτελούν μόνο ένα κλάσμα του συνολικού πλούτου τους, το γεγονός ότι δύο εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες του έθνους είναι “HODLers” σηματοδοτεί την αυξανόμενη παρουσία των κρυπτονομισμάτων στον κυρίαρχο διάλογο.

Στην ουσία, το πολιτικό τοπίο της Ταϊλάνδης υφίσταται έναν αξιοσημείωτο μετασχηματισμό με την είσοδο του Srettha Thavisin, ο οποίος φέρνει την εμπειρία του στα ακίνητα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στη σφαίρα της διακυβέρνησης.Καθώς το έθνος παλεύει με τις επιπτώσεις του προτεινόμενου “airdrop” και την ευθυγράμμισή της με τα υφιστάμενα ψηφιακά τραπεζικά πλαίσια, οι παρατηρητές του κλάδου αναμένουν με ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση θα επηρεάσει την πορεία του κρύπτο τοπίου, προωθώντας ένα δυνητικά δυναμικό περιβάλλον για την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: