Μηνιαίο κλείσιμο όλων των εποχών το Bitcoin: 5 βασικές πληροφορίες για την εβδομάδα που έρχεται

Η τιμή του BTC επιτυγχάνει ρεκόρ εβδομαδιαίου, μηνιαίου και τριμηνιαίου κλεισίματος

Το Bitcoin ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο στις 31 Μαρτίου με ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για τους ταύρους, σημειώνοντας το υψηλότερο εβδομαδιαίο, μηνιαίο και τριμηνιαίο κλείσιμο μέχρι σήμερα, λίγο πιο κοντά στα 70.300 δολάρια. Μετά από αυτό το ιστορικό επίτευγμα, ακολούθησε μια προβλέψιμη υποχώρηση, με τα δεδομένα του TradingView να υποδεικνύουν τοπικά χαμηλά στα 68.900 δολάρια μέσα σε λίγες ώρες. Παρά την υποχώρηση αυτή, το BTC/USD παραμένει σε ένα οικείο εύρος τιμών, με τα 69.000 δολάρια, το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του από το 2021, να διατηρεί τη σημασία του στο επίκεντρο της αγοράς.

Ειδικότερα, ο trader Skew συνιστά προσοχή, ο οποίος υποστηρίζει μια προσεκτική προσέγγιση έως ότου προκύψουν σαφέστερα σήματα τάσης.

Τονίζει τη σημασία της διατήρησης της τρέχουσας τάσης και παρατηρεί τη σημασία του πρώτου ανοίγματος της Wall Street μετά το ξέσπασμα. Ομοίως, ο trader και αναλυτής Rekt Capital εκφράζει αισιοδοξία, υποδεικνύοντας ότι το Bitcoin θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κορυφή του εύρους τιμών του για να την παγιώσει ως μακροπρόθεσμη στήριξη πριν ξεκινήσει νέες ανοδικές δυνατότητες.

Οι παρατηρήσεις του Powell και τα στοιχεία για την ανεργία θα επηρεάσουν τις μακροοικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ

Οι επικείμενες δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Powell στις 3 Απριλίου αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς στην επερχόμενη μακροοικονομική ατζέντα των ΗΠΑ. Οι δηλώσεις του, μαζί με εκείνες άλλων ανώτερων αξιωματούχων της Fed, αναμένεται να διαμορφώσουν το κλίμα της αγοράς όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη οικονομική πολιτική, ιδίως εν μέσω εικασιών για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Την περασμένη εβδομάδα, οι παρατηρήσεις του Πάουελ σχετικά με τη διατήρηση μιας ισορροπημένης προσέγγισης όσον αφορά τους οικονομικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, έτυχαν καλής υποδοχής από τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις nonfarm payrolls στις 5 Απριλίου, μια κρίσιμη μέτρηση που ιστορικά επηρεάζει τη μεταβλητότητα των τιμών του BTC. Τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσδοκίες για προηγούμενες μειώσεις των επιτοκίων, ενισχύοντας αντίστοιχα την ισχύ των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου. Καθώς οι αγορές ξεκινούν επίσημα το δεύτερο τρίμηνο, η προσοχή παραμένει εστιασμένη σε αυτούς τους θεμελιώδεις οικονομικούς δείκτες για πιθανές πληροφορίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά.

Μακροπρόθεσμοι κάτοχοι Bitcoin Ενεργοί σε λήψη κερδών

Καθώς το Bitcoin συνεχίζει να σημειώνει νέα ρεκόρ, οι μακροχρόνιοι κάτοχοι αξιοποιούν όλο και περισσότερο τις ευκαιρίες ανάληψης κερδών. Τα δεδομένα στην αλυσίδα αποκαλύπτουν μια αξιοσημείωτη αύξηση των πραγματοποιημένων κερδών, με τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους κατόχους να συμβάλλουν σε αυτή την τάση. Ενώ η συνολική δραστηριότητα ανάληψης κερδών έχει μειωθεί από τότε που το BTC/USD κορυφώθηκε στα 73.700 δολάρια, οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος των πραγματοποιηθέντων κερδών.

Η κίνηση της τιμής του BTC μοιάζει με τον Δεκέμβριο του 2020

Αναλύοντας τη δράση των τιμών του BTC, η Glassnode εντοπίζει μια εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ των σημερινών επιδόσεων και της ανοδικής αγοράς του 2021. Η παρατήρηση αυτή αμφισβητεί την έννοια του θεσμικού ενδιαφέροντος που οδηγεί σε ένα νέο παράδειγμα τιμών, αναδεικνύοντας ομοιότητες στην πορεία των τιμών και στο κλίμα της αγοράς. Ειδικότερα, ο Δεκέμβριος του 2020 σηματοδότησε μια κομβική στιγμή για το Bitcoin, εκτοξεύοντάς το στην ανακάλυψη των τιμών μετά την επανάληψη των προηγούμενων ιστορικών υψηλών.

Ο χρυσός και οι μετοχές θέτουν το σκηνικό για την ταλαντούχα απόκλιση των κρύπτο

Το κλίμα της αγοράς στον χώρο των κρύπτο αναμένει μια πιθανή μετατόπιση προς τον εντοπισμό των τιμών σε διάφορες αγορές. Ο δείκτης Crypto Fear and Greed Index αντανακλά την επιστροφή στην “ακραία απληστία” μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά Bitcoin και altcoin, ενδεικτικό της αυξανόμενης αισιοδοξίας των επενδυτών. Ειδικότερα, αυτή η αισιοδοξία συμπίπτει με ισχυρές επιδόσεις σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και ο S&P 500, δημιουργώντας ενδεχομένως τις προϋποθέσεις για μια ανοδική απόκλιση που θα μπορούσε να ωθήσει το BTC και τα altcoins προς τα πάνω.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: