Metaverse για τη νεολαία: To Meta καλείται να απαγορεύσει στους ανηλίκους τον εικονικό κόσμο

Οργανώσεις υπεράσπισης και ομάδες ασφαλείας κάλεσαν τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να σταματήσει τα σχέδια για την είσοδο ανηλίκων στο metaverse.

Ομάδες διαδικτυακής ασφάλειας και εμπειρογνώμονες έστειλαν επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta στις 14 Απριλίου, καλώντας την εταιρεία να απορρίψει τα σχέδιά της να προσκαλέσει εφήβους και νεαρούς ενήλικες να συμμετάσχουν στην εφαρμογή metaverse, Horizon Worlds. Την επιστολή υπέγραψαν σημαντικές ομάδες ασφάλειας, όπως η Airplay, το Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους, η Common Sense Media και άλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι ακτιβιστές υποστήριξαν ότι η Meta πρέπει πρώτα να αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει η πρόσβαση των νέων στο metaverse, καθώς οι ανήλικοι πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν παρενόχληση και παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής στην εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας.

“Η Meta πρέπει να περιμένει περισσότερες έρευνες με αξιολόγηση από ομοτίμους σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους του metaverse για να είναι σίγουρη ότι τα παιδιά και οι έφηβοι θα είναι ασφαλείς”, έγραψαν οι συνήγοροι στην επιστολή.

Η δήλωση αναφερόταν σε μια έκθεση του Μαρτίου από το Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους που διαπίστωσε ότι χρήστες κάτω των 18 ετών έχουν ήδη αντιμετωπίσει παρενόχληση από ενήλικες στην εφαρμογή. Η μελέτη είδε συγκεκριμένα 19 επεισόδια κακοποίησης που απευθύνονταν σε ανηλίκους από ενήλικες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης, κατά τη διάρκεια 100 επισκέψεων στους πιο δημοφιλείς κόσμους μέσα στο Horizon Universe.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υποστήριξαν ότι η Meta θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μονοπάτι με το έργο metaverse για την προστασία των νέων, δηλώνοντας:

“Εάν η Meta ανοίξει τις πόρτες αυτών των κόσμων στους ανηλίκους αντί να σταματήσει να τους προστατεύει, θα αποδείξετε, για άλλη μια φορά, ότι η εταιρεία σας είναι αναξιόπιστη όταν πρόκειται για την προστασία των συμφερόντων των νέων”.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Meta άρχισε να σχεδιάζει να ανοίξει το Horizon Worlds σε χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών τον Φεβρουάριο. Η εταιρεία άνοιξε το Horizon Worlds για χρήστες από 18 ετών το 2021, αλλά δυσκολεύτηκε να κρατήσει τους χρήστες να επιστρέφουν στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Meta προς το παρόν δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για τους miners στο metaverse, αλλά ετοιμάζεται να υιοθετήσει κάποια επιπλέον μέτρα για την προστασία αυτών των χρηστών από τυχόν παραβιάσεις που σχετίζονται με το metaverse, δήλωσε ο Joe Osborne της Meta.

“Πριν διαθέσουμε το Horizon Worlds σε εφήβους, θα έχουμε πρόσθετες προστασίες και εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να τους παρέχουμε εμπειρίες κατάλληλες για την ηλικία τους”, σημείωσε ο Osborne και πρόσθεσε:

“Τα ακουστικά Quest απευθύνονται σε άτομα 13+ και ενθαρρύνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες να χρησιμοποιούν τα εργαλεία γονικής επίβλεψης, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της πρόσβασης σε εφαρμογές, για να διασφαλίσουν ασφαλείς εμπειρίες”.

Η τελευταία πρωτοβουλία για την προστασία των ανηλίκων στην εικονική πραγματικότητα δεν είναι η πρώτη έκκληση προς τη Meta να επανεξετάσει τα σχέδιά της σχετικά με την είσοδο των νέων στο metaverse. Προηγουμένως, οι γερουσιαστές Ed Markey και Richard Blumental απαίτησαν από τη Meta να απορρίψει τα σχέδια για την επέκταση της πρόσβασης στην εφαρμογή για εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών σε κοινή επιστολή που εκδόθηκε στις αρχές Μαρτίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: