Λουτρό αίματος στις τράπεζες των ΗΠΑ: Το Bitcoin αγγίζει τα 24,5 χιλιάδες δολάρια.

To Βitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του μήνα στις 13 Μαρτίου, καθώς οι τραπεζικές μετοχές των ΗΠΑ γνώρισαν τη μεγαλύτερη μαζική στάση στην ιστορία.

Γράφημα κεριών BTC/USD 1 ημέρας (Bitstamp). Πηγή: TradingView

Η τιμή του BTC παρουσιάζει «φαινομενική» ανάκαμψη

Τα δεδομένα από το TradingView  παρακολούθησαν ένα πολύ ανοδικό ωριαίο κερί για BTC/USD, το οποίο έφτασε τα 24.500 $ στο Bitstamp.

Η κίνηση αναμενόταν με ανυπομονησία από συμμετέχοντες στην αγορά, πολλοί από τους οποίους είχαν προειδοποιήσει για ακραία αστάθεια στα ανοιχτά της Wall Street.

Αυτό έγινε πραγματικότητα, με το Bitcoin και τα altcoins να επωφελούνται από την έντονη αβεβαιότητα που περιβάλλει τις μετοχές των τραπεζών, ιδίως καθώς ξεκινούσαν οι συναλλαγές.

Οι επιπτώσεις από την αποτυχία δύο ακόμη αμερικανικών τραπεζών το Σαββατοκύριακο έγινε έντονα αισθητή, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στην Ευρώπη, όπου οι τράπεζες σημείωσαν επίσης μεγάλες απώλειες.

«Μαζική κίνηση του Bitcoin. Τώρα αντιμετωπίζοντας την επόμενη ζώνη αντίστασης,

“Η τάση είναι πάλι ανοδική, η αγορά της βουτιάς σε S / R flips φαίνεται το παιχνίδι. Αντίσταση γύρω από τα 23,3-23,6 χιλ. δολάρια, αν σταματήσει και παγιωθεί -> τα altcoins θα πρέπει να συνεχίσουν”.

Γράφημα με σχολιασμό BTC/USD. Πηγή: Michael van de Poppe/Twitter

Ο trader και αναλυτής Rekt Capital, ο οποίος στο παρελθόν υποστήριξε ότι το μηνιαίο κερί έπρεπε να κλείσει για να επιβεβαιώσει μια πιο μακροπρόθεσμη διακοπή της τάσης, χαρακτήρισε την πτώση του Bitcoin κάτω από τα 20.000 δολάρια την εβδομάδα πριν ως «bear trap».

«Ο τρόπος με τον οποίο το BTC έχει ανακάμψει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δείχνει ότι η πτώση στα ~20.000$ ήταν μια bear trap», έγραψε σε ένα από τα πολλά tweets καθώς το BTC/USD έφτασε τα 24.500 $.

Ο Rekt Capital χαρακτήρισε την άνοδο «φαινομενική» σε περαιτέρω ανάλυση, με 18% να προστίθεται σε σύγκριση με τα τοπικά χαμηλά από τις 10 Μαρτίου.

«Εάν 22,4 χιλιάδες $ ισχύουν ως το νέο πάτωμα, αυτό είναι όλο και λίγο περισσότερο ότι η τιμή πρέπει να αποκτήσει ορμή για την Κύρια Αντίσταση στην περιοχή $24,1k-$25k και να ξεπεράσει πραγματικά», συνέχισε ο trader Gaah .

«Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες εκρήξεις τιμών, προσέξτε σε αυτήν την περιοχή».

Ο Gaah μοιράστηκε ένα διάγραμμα ρευστότητας από τον Caue Oliveira, επικεφαλής έρευνας και ανάλυσης εντός της αλυσίδας στη βραζιλιάνικη εταιρεία κρύπτο BlockTrends:

Γράφημα με σχολιασμό BTC/USD. Πηγή: Caue Oliveira/Twitter

Οι τραπεζικές μετοχές σταμάτησαν καθώς η μετάδοση εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Εκτός κρύπτο, η εικόνα βελτιωνόταν σιγά-σιγά για τις μετοχές των ΗΠΑ — με εξαίρεση ορισμένες τράπεζες.

Μερικές από τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας ήταν η First Republic Bank, η οποία έχασε 76% για να δει τις συναλλαγές να σταματούν αμέσως μετά το καμπανάκι του ανοίγματος.

Συνολικά, όπως σημείωσε ο επιχειρηματίας Brian Roemmele , περισσότερες τραπεζικές μετοχές στις ΗΠΑ σταμάτησαν από ποτέ στην ιστορία.

Εκτός από την επανεξέταση της πιθανότητας να συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 22 Μαρτίου, οι αγορές εν τω μεταξύ μείωσαν επίσης τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξηθεί κατά 0,5% αυτή την εβδομάδα.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών απωλειών την ημέρα ήταν η ήδη ταλαιπωρημένη Credit Suisse, η οποία υποχώρησε πάνω από 7% σε νέα ιστορικά χαμηλά κατά τη στιγμή της σύνταξης.

Γράφημα κεριών Credit Suisse 1 ημέρας. Πηγή: TradingView

“Το πρόβλημα για την Credit Suisse (και άλλες παρόμοιες) είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει τη φυγή καταθέσεων με δανεισμό στις αγορές χρήματος. Μπορεί μόνο να απευθυνθεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, στην πραγματικότητα για μια δεύτερη διάσωση. Θα παίξει μπάλα η SNB;” Ο Alasdair Macleod, επικεφαλής της έρευνας για το Goldmoney, ρώτησε .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/us-bank-bloodbath-bitcoin-hits-23-7k-as-btc-price-analyst-call-svb-dip-bear-trap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: