Κρατάμε σταθερά:Η Tesla διατηρεί αμετάβλητες τις συμμετοχές της σε Bitcoin στο 2ο τρίμηνο

Η Tesla, ο γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων, απέφυγε και πάλι να προβεί σε αλλαγές στις συμμετοχές της σε κρυπτονομίσματα για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η πιο πρόσφατη έκθεση κερδών της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, που δημοσιεύθηκε στις 19 Ιουλίου, αποκάλυψε ότι η Tesla εξακολουθεί να κατέχει Bitcoin αξίας 184 εκατομμυρίων δολαρίων, διατηρώντας την ίδια αξία τα τελευταία δύο τρίμηνα.

Από το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η Tesla δεν έχει αγοράσει ούτε πουλήσει επιπλέον Bitcoin. Κατά τη διάρκεια εκείνου του τριμήνου, η εταιρεία πούλησε περισσότερα από 30.000 Bitcoins, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 75% των συνολικών της αποθεμάτων, έναντι σημαντικού ποσού 936 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αρχική αγορά Bitcoin από την Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021 και ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk εξέφρασε την πρόθεση να δεχτεί Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματα Tesla λίγο αργότερα. Ωστόσο, η εταιρεία ανέστειλε αργότερα τη δυνατότητα χρήσης του Bitcoin για πληρωμές, επικαλούμενη περιβαλλοντικές ανησυχίες λόγω της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας του κρυπτονομίσματος ως λόγο για την απόφαση.

Παρά τις συνεχιζόμενες συμμετοχές στο Bitcoin και τις σχετικές συζητήσεις, η Tesla έχει επιδείξει εντυπωσιακές επιδόσεις φέτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,91 δολαρίων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις κατά 0,09 δολάρια. Επιπλέον, τα έσοδα της Tesla στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ύψους 24,9 δισ. δολαρίων ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά 0,81%.

Είναι ενδιαφέρον ότι η αντίδραση της αγοράς στις θετικές οικονομικές επιδόσεις εμφανίστηκε υποτονική. Μετά την ανακοίνωση των κερδών, η τιμή της μετοχής της Tesla παρουσίασε πτώση 4,19% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές, φτάνοντας τα 279,07 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Finance.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του Bitcoin παρουσιάζει διακυμάνσεις, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 5% για την εβδομάδα και διαπραγματεύεται σήμερα περίπου στα 29.914 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CryptoNea. Ορισμένοι traders αναμένουν μια πιθανή επανεξέταση του επιπέδου τιμών των 27.500 δολαρίων τις επόμενες ημέρες, καθώς το κρυπτονόμισμα αγωνίστηκε να διατηρήσει τη δύναμή του πάνω από το κρίσιμο σημείο αντίστασης των 30.000 δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: