Ο πρόεδρος της SEC επισημαίνει τους κινδύνους κρύπτο στο αίτημα προϋπολογισμού παρά τον περιορισμένο αντίκτυπο της απόφασης Ripple

Στην τελευταία ώθηση για την επιβολή κανονιστικών ρυθμίσεων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ο Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), προέτρεψε για “νέα εργαλεία, τεχνογνωσία και πόρους” για την καταπολέμηση των παραπτωμάτων που επικρατούν στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Μιλώντας σε ακρόαση της Υποεπιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Γενικής Κυβέρνησης με την Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ στις 19 Ιουλίου, ο Gensler τόνισε την επείγουσα ανάγκη για αυξημένη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η “Άγρια Δύση των αγορών κρύπτο”, οι οποίες, όπως σημείωσε, μαστίζονται από ζητήματα μη συμμόρφωσης.

Για την υποστήριξη των προσπαθειών της SEC, ο Gensler εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση της κυβέρνησης Biden να διατεθούν πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην SEC για το οικονομικό έτος 2024. Ανέφερε την αύξηση της παραβατικότητας στον τομέα των κρύπτο, που οφείλεται στην ταχεία τεχνολογική καινοτομία, ως βασικό παράγοντα πίσω από το αίτημα της υπηρεσίας για πρόσθετους πόρους. Η δημοσιονομική ενίσχυση αναμένεται να επιτρέψει στην SEC να αυξήσει το προσωπικό πλήρους απασχόλησης από 4.685 άτομα το 2023 σε 5.139 άτομα το 2024, ενισχύοντας τις δυνατότητες επιβολής της.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Gensler υπογράμμισε τις ήδη ισχυρές αρχές της SEC, αλλά αναγνώρισε την ανάγκη για περισσότερους πόρους για την αποτελεσματική εποπτεία του εξελισσόμενου τοπίου των κρύπτο. Χαιρέτισε την προοπτική πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση του εργατικού δυναμικού της Επιτροπής κατά 170 μέλη, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιβολή της νομοθεσίας.

Οι νομοθέτες ρώτησαν τον Gensler σχετικά με τον ρόλο της SEC στη ρύθμιση του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου FTX, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της υπηρεσίας να αντιμετωπίσει πιθανούς κινδύνους στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον κρύπτο.

Είναι ενδιαφέρον ότι η κατάθεση του Gensler ακολούθησε μια πρόσφατη απόφαση στην αγωγή SEC κατά Ripple, όπου ένας ομοσπονδιακός δικαστής υποστήριξε ότι το XRP, το εγγενές τοκεν της Ripple, δεν μπορεί απαραίτητα να θεωρηθεί ασφάλεια. Παρά την απόφαση, οι δηλώσεις του Gensler έδειξαν ότι η θέση της Επιτροπής σχετικά με τη “ρύθμιση μέσω επιβολής” ενδέχεται να μην έχει μετατοπιστεί ουσιαστικά.

Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσελκύει ευρύτερη προσοχή τόσο από τις ρυθμιστικές αρχές όσο και από τους επενδυτές, η έκκληση της SEC για ενίσχυση των πόρων και εστίαση στην επιβολή υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη θέσπιση σαφέστερων κατευθυντήριων γραμμών και την προστασία των επενδυτών από πιθανές παραβατικές και δόλιες δραστηριότητες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: