Κινέζος αξιωματούχος λαμβάνει ποινή ισόβιας κάθειρξης για εξόρυξη Bitcoin και διαφθορά

Ένας Κινέζος κυβερνητικός αξιωματούχος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη λόγω κατηγοριών για παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες που συνδέονται με τη διαχείριση μιας σημαντικής επιχείρησης εξόρυξης Bitcoin αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν (329 εκατομμυρίων δολαρίων), καθώς και για άσχετες κατηγορίες διαφθοράς.

Το Ενδιάμεσο Λαϊκό Δικαστήριο της πόλης Hangzhou, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εξέδωσε την ποινή στις 22 Αυγούστου στον Xiao Yi, πρώην μέλος της κομματικής ομάδας της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της επαρχίας Jiangxi και αντιπρόεδρο. Η ποινή ισόβιας κάθειρξης βασίστηκε στην εμπλοκή του σε πρακτικές διαφθοράς και κατάχρηση εξουσίας.

Οι κατηγορίες για διαφθορά προέρχονται από δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και αφορούν δωροδοκίες από το 2008 έως το 2021. Οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, που καλύπτουν την περίοδο από το 2017 έως το 2021, περιστρέφονται γύρω από τον ρόλο του Yi στη χορήγηση οικονομικών επιδοτήσεων και επιδοτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας στον όμιλο Jiumu Group Genesis Technology. Αυτή η εταιρεία με έδρα το Fuzhou ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία πάνω από 160.000 μηχανών εξόρυξης Bitcoin σε ένα σημείο.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Yi ενορχήστρωσε μια επιχείρηση συγκάλυψης, προτρέποντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραποιήσουν στατιστικές εκθέσεις και να χειραγωγήσουν τις ταξινομήσεις της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μεταξύ του 2017 και του 2020, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου Jiumu αντιστοιχούσε σε σημαντικό ποσοστό 10% της συνολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας της Φουζού. Ο επικεφαλής δικαστής του Λαϊκού Δικαστηρίου της Χανγκζού υπογράμμισε την ομολογία ενοχής του Yi, τη μετάνοια, την επιστροφή των κλεμμένων κεφαλαίων και την κατάσχεση όλων των δωροδοκιών και των εσόδων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα απαγορεύει επί του παρόντος όλες τις μορφές συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, τις δραστηριότητες ανταλλαγής και τις συναλλαγές από fiat σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, δεν έχει απαγορεύσει πλήρως την κατοχή κρυπτονομισμάτων. Σε μια αξιοσημείωτη νομική απόφαση στις 3 Αυγούστου, ένα κινεζικό δικαστήριο ακύρωσε μια σύμβαση δανεισμού Bitcoin ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση την απαγόρευση του Bitcoin στη χώρα, χωρίς δυνατότητα ανάκτησης του χρέους. Στη συνέχεια, στις 14 Αυγούστου, ένας Κινέζος υπήκοος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών επειδή βοήθησε έναν γνωστό του να αγοράσει το Tether (USDT), αποκομίζοντας κέρδος 20 δολαρίων από τη συναλλαγή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: