Η ανάκαμψη του Bitcoin: Βασικός δείκτης χτυπάει πάτο πριν προκαλέσει κέρδη 70%

Με φόντο την πρόσφατη διακύμανση της τιμής του Bitcoin, η μετρική που προσδιόρισε με ακρίβεια το κατώτατο σημείο της πτωτικής αγοράς του 2022 υποστηρίζει ότι η ανοδική δυναμική του κρυπτονομίσματος παραμένει άθικτη.

Σε μια κατατοπιστική ανάρτηση στις 22 Αυγούστου, ο δημιουργός της πλατφόρμας ανάλυσης on-chain LookIntoBitcoin μοιράστηκε ελπιδοφόρες πληροφορίες σχετικά με τα κύματα Realized Cap HODL του Bitcoin (RHODL).

Ο αναλυτής τόνισε ότι, παρά τη βουτιά της τάξης του 10% στην τιμή του BTC που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα, το RHODL επιμένει ως μακροπρόθεσμος δείκτης εντός του τρέχοντος ευνοϊκού περιβάλλοντος της αγοράς των ταύρων.

Το RHODL είναι μια καινοτόμος μετρική που αξιοποιεί τα υπάρχοντα δεδομένα HODL Waves. Τα δεδομένα αυτά κατηγοριοποιούν την προσφορά Bitcoin με βάση την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε συναλλαγή για κάθε νόμισμα, συγκεκριμένα για το Unspent Transaction Output (UTXO). Στη συνέχεια, η μετρική ενσωματώνει την πραγματοποιηθείσα τιμή, η οποία υποδηλώνει την τιμή κατά τη στιγμή της πιο πρόσφατης συναλλαγής.

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, τα αποτελέσματα προσφέρουν σαφείς επιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Swift, το μυαλό πίσω από το LookIntoBitcoin, “οι κορυφές στις νεότερες ηλικιακές ζώνες αναδεικνύουν περιόδους όπου έχουν αναλογικά μεγαλύτερη στάθμιση της πραγματοποιημένης αξίας σε σχέση με τις παλαιότερες ηλικιακές ζώνες πραγματοποιημένης αξίας”. Ο Swift εξηγεί περαιτέρω ότι αυτό δείχνει την προθυμία της αγοράς να πληρώσει αυξημένες τιμές για το Bitcoin στο παρόν και πρόσφατα, σε σύγκριση με τα ιστορικά πρότυπα. Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πολύτιμος δείκτης μιας δυνητικά υπερθέρμανσης της αγοράς.

Αυτή τη στιγμή, οι ζώνες που αντιπροσωπεύουν νομίσματα που πραγματοποιήθηκαν τελευταία φορά πριν από τρεις έως έξι μήνες βρίσκονται σε ανοδική πορεία – μια τάση που θυμίζει την έναρξη των προηγούμενων ανοδικών αγορών του Bitcoin.

Όσον αφορά την υποχώρηση της αξίας του BTC/USD τον Αύγουστο, o Swift καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “η πρόσφατη βουτιά των τιμών εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολύ μεγαλύτερης ανοδικής τάσης”. Επιγραμματικά υποθέτει: “ζώνη 3-6 μηνών με τάση ανόδου καθώς νέα χρήματα επιστρέφουν στην αγορά = νέος ανοδικός κύκλος”.

Το RHODL έχει ένα αξιοσημείωτο ιστορικό όσον αφορά την ευθυγράμμιση με τη δυναμική των τιμών του BTC.

Τον Δεκέμβριο του 2022, όταν το BTC/USD κυμαινόταν γύρω από το χαμηλό διετίας των 15.600 δολαρίων, ο Swift χρησιμοποίησε τη μετρική για να σηματοδοτήσει τη λήξη της “ευφορίας” μεταξύ των κερδοσκοπικών επενδυτών του Bitcoin, τους οποίους αποκαλούσε “τουρίστες”. Σε εκείνη τη συγκυρία, υποστήριξε ότι η αγορά είχε πιθανότατα φτάσει σε χαμηλά επίπεδα κύκλου, υποδηλώνοντας έτσι μια ευνοϊκή ευκαιρία risk-reward.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: