Η Tether απαντά στην έκθεση του ΟΗΕ που κατηγορεί τo USDT

Η Tether εκφράζει την απογοήτευσή της για την έκθεση που ξεχωρίζει το Stablecoin της, USDT.

Η Tether, η οντότητα που βρίσκεται πίσω από το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο, το USDT, αμφισβήτησε μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που εμπλέκει το USDT σε υποδομές υπόγειων τραπεζικών συναλλαγών και ξεπλύματος χρήματος στην Ανατολική Ασία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή της, η Tether υπογράμμισε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η έκθεση ξεχωρίζει συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι η αφήγηση απέτυχε να αναγνωρίσει τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει το USDT στη στήριξη των αναπτυσσόμενων οικονομιών στις αναδυόμενες αγορές. Η εταιρεία επεσήμανε επίσης το ιστορικό συνεργασίας της με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τονίζοντας τη δέσμευσή της σε υπεύθυνες πρακτικές.

Η έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) επεσήμανε συγκεκριμένα ότι οι πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, ιδίως αυτές που λειτουργούν παράνομα, έχουν γίνει ευνοημένες οδοί για ξέπλυμα χρήματος με βάση κρυπτονομίσματα, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του Tether ή του USDT στην αλυσίδα μπλοκ TRON στην περιοχή.

Η Tether κάλεσε σε διάλογο συνεργασίας με τον ΟΗΕ και υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη συνεργασία της με παγκόσμιους φορείς επιβολής του νόμου, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ), το FBI και η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USSS). Η εταιρεία τόνισε την πρόσφατη ένταξη της USSS στην πλατφόρμα Tether και υπογράμμισε τη συνεργασία της με τις αρχές, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους μήνες.

Ενώ η έκθεση του ΟΗΕ αναγνώρισε την εθελοντική δέσμευση από την Tether 225 εκατομμυρίων δολαρίων USDT που συνδέονταν με μια υπόθεση με έδρα τη Νοτιοανατολική Ασία που αφορούσε την εμπορία ανθρώπων και τη σφαγή χοίρων τον Νοέμβριο του 2023, τόνισε επίσης ότι οι αρχές της περιοχής ανέφεραν ότι το USDT συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Στις πρόσφατες εξελίξεις, το USDT της Tether έφτασε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο προσφοράς σχεδόν 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2023. Ωστόσο, αντιμετώπισε κριτική από την S&P Global Ratings, η οποία το έκρινε λιγότερο αποτελεσματικό από τους ανταγωνιστές του στη διατήρηση του βασικού του καθήκοντος να αποτιμάται στο 1 δολάριο. Η σταθερότητα της σύνδεσης του Tether με το δολάριο ΗΠΑ και η ασφάλεια των αποθεμάτων του αποτέλεσαν αντικείμενο συνεχών συζητήσεων και ελέγχων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: