Η Fidelity συμμετέχει σε συζητήσεις με την SEC σχετικά με την αίτηση Spot Bitcoin ETF

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) συμμετείχε σε πρόσφατη συνάντηση με τη Fidelity Investments για να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αίτησή της για ένα spot Bitcoin ETF.

Σύμφωνα με γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, στη συνάντηση συμμετείχαν δύο εκπρόσωποι της Cboe BZX Exchange, έξι υπάλληλοι της SEC και εννέα εκπρόσωποι της Fidelity. Η κύρια εστίαση αφορούσε την προτεινόμενη αλλαγή κανόνα από το Cboe BZX για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση μετοχών του Wise Origin Bitcoin Trust σύμφωνα με τον κανόνα 14.11(e)(4) του Cboe BZX. Η Fidelity συμπλήρωσε τη συζήτηση με μια παρουσίαση και στην κατάθεση συμπεριλήφθηκαν διαφάνειες PowerPoint για να διευκρινιστεί το λειτουργικό πλαίσιο του Bitcoin ETF.

Η κατάθεση τόνισε τη σημασία της φυσικής δημιουργίας για την αποτελεσματικότητα του arbitrage και της αντιστάθμισης, με τη σύσταση ότι η δυνατότητα φυσικής δημιουργίας και εξαγοράς είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των συναλλαγών και της τιμολόγησης στη δευτερογενή αγορά για όλους τους συμμετέχοντες.

Η Fidelity είχε αρχικά υποβάλει μια αίτηση spot Bitcoin ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 19 Ιουνίου, μετά από παρόμοιες καταθέσεις από την BlackRock και άλλους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, η SEC είχε προηγουμένως απορρίψει την αίτηση της Fidelity για ένα spot Bitcoin ETF το 2022.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω πρόσφατων ειδήσεων ότι η SEC πραγματοποιεί συναντήσεις με διάφορους αιτούντες spot Bitcoin ETF για να συζητήσει διάφορες πτυχές των αιτήσεών τους. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι οι συναντήσεις αυτές αφορούσαν “βασικές τεχνικές λεπτομέρειες” που σχετίζονται με τα αμερικανικά ανταλλακτήρια που εισάγουν μετοχές ενός spot Bitcoin ETF. Τα υπομνήματα που δημοσίευσε η SEC τον Νοέμβριο ανέφεραν επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους της BlackRock και της Grayscale.

Οι εικασίες συνεχίζονται όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα έγκρισης ενός spot Bitcoin ETF. Η Hashdex, ένας από τους 13 διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στην ουρά υποβολής αιτήσεων, αναμένει την έγκριση του πρώτου αμερικανικού spot Bitcoin ETF έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο, υπήρξε μια αλλαγή στην αφήγηση γύρω από το προϊόν το 2023, μεταβαίνοντας από ένα ζήτημα του “εάν” σε ένα ζήτημα του “πότε”, σύμφωνα με τον επικεφαλής του προϊόντος της Hashdex στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Dramane Meite.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές του Bloomberg ETF Eric Balchunas και James Seyffart εκφράζουν την πεποίθηση ότι στις 10 Ιανουαρίου θα μπορούσε να γίνει η ταυτόχρονη έγκριση όλων των spot Bitcoin ETFs. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την προθεσμία της SEC να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτηση της ARK Invest.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: