Η έκθεση αποκαλύπτει την ιδιοκτησία κρυπτονομισμάτων σε λιγότερο από 2% του πληθυσμού του Ελ Σαλβαδόρ

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Ελ Σαλβαδόρ να ενθαρρύνει την ευρεία υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, μια πρόσφατη έκθεση της CoinGecko ρίχνει φως στον σχετικά περιορισμένο αριθμό κατόχων κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, αναγνωρίζει το μοναδικό καθεστώς του Ελ Σαλβαδόρ ως τη μοναδική χώρα παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ενεργά το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα. Ωστόσο, το πραγματικό ποσοστό του πληθυσμού που κατέχει Bitcoin φαίνεται να είναι μέτριο:

“Παρά τα προοδευτικά αυτά μέτρα, η υιοθέτηση του Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ παραμένει σχετικά χαμηλή”.

Τα στοιχεία που προέρχονται από την Triple-A δείχνουν ότι περίπου 109.175 άτομα στο Ελ Σαλβαδόρ κατέχουν Bitcoin, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 1,72% του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος ανέρχεται σε 6,36 εκατομμύρια.

Επιπλέον, το Ελ Σαλβαδόρ βρίσκεται στην 55η θέση του παγκόσμιου δείκτη υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων. Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένα έθνη, ακόμη και εκείνα που έχουν απαγορεύσει τα κρύπτο, παρατηρούν ταχύτερο ρυθμό αύξησης της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων.

Παρά την αυστηρή απαγόρευση κρύπτο στην Κίνα, ένα υψηλότερο ποσοστό των πολιτών της φέρεται να κατέχει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

“Εκτιμάται ότι το 4,08% του συνολικού πληθυσμού της Κίνας (ή 58 εκατομμύρια άνθρωποι) κατέχει σήμερα κρυπτονόμισμα”, όπως τονίζεται στην έκθεση.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου Nayib Bukele ότι οι συλλογικές επενδύσεις Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ έχουν φτάσει τα 131 εκατομμύρια δολάρια. Από τις 4 Δεκεμβρίου, αυτό μεταφράζεται σε καθαρό κέρδος 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα συνολικό κέρδος 2,84%.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ παραμένει προσηλωμένη στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ενίσχυση των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα στο εσωτερικό της χώρας. Στις 8 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκαν αναφορές ότι η χώρα είχε ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα υπηκοότητας μέσω επενδύσεων, προσφέροντας βίζα παραμονής και διέξοδο προς την υπηκοότητα για άτομα που είναι πρόθυμα να επενδύσουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin ή Tether (USDT) εντός της χώρας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: