Η Coinbase σχεδιάζει να αμφισβητήσει την SEC στο ομοσπονδιακό δικαστήριο

Η Coinbase αμφισβητεί την SEC στο δικαστήριο.

Το ανταλλακτήριο κρυπτο Coinbase πρόκειται να αμφισβητήσει την αγωγή της SEC στις 17 Ιανουαρίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα ακουστούν προφορικά επιχειρήματα σχετικά με την αίτηση της Coinbase να απορρίψει τους ισχυρισμούς της SEC για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών. Η αγωγή, που κατατέθηκε στις 6 Ιουνίου 2023, ισχυρίζεται ότι 13 tokens στην Coinbase, συμπεριλαμβανομένων των Solana, Cardano, Polygon και άλλων, είναι securities. Η ακρόαση μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες για τη ρυθμιστική εποπτεία των διαφόρων tokens στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η υπόθεση της SEC, παρόμοια με την προσέγγισή της στην υπόθεση Binance, αποσκοπεί στο να εξετάσει το δικαστήριο μια πρόσφατη απόφαση σχετικά με την Terraform Labs, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία πούλησε τίτλους χωρίς την κατάλληλη εγγραφή. Η Coinbase αμφισβητεί την εξουσία της SEC επί των ανταλλαγών κρυπτο, υποστηρίζοντας ότι η ρυθμιστική αρχή δεν υπέδειξε ποτέ την ανάγκη εγγραφής ως χρηματιστήριο αξιών κατά την έγκριση της δήλωσης εγγραφής της Coinbase τον Απρίλιο του 2021

Η περιφερειακή δικαστής Katherine Polk Failla, η οποία επιβλέπει την υπόθεση, έχει ιστορικό απόρριψης υποθέσεων που σχετίζονται με τα κρυπτο, αφού είχε κάνει δεκτή μια αίτηση απόρριψης κατά της Uniswap το 2013. Παρόλο που οι αιτήσεις απόρριψης σπάνια γίνονται δεκτές, η Coinbase έχει πιθανότητες, δεδομένης της εξοικείωσης της δικαστού με την τεχνολογία blockchain και των προηγούμενων απορρίψεων. Η έκβαση αυτής της υπόθεσης θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το ρυθμιστικό τοπίο για διάφορα crypto tokens στις ΗΠΑ.

For more news, find me on Twitter for news and Giannis Andreou and subscribe to my YouTube channel.

What is your opinion on this issue? Leave me your comment below! I’m always interested in your opinion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: