Η VanEck ανακοινώνει τη διαγραφή του Bitcoin Strategy ETF

Η VanEck κινείται για να κλείσει το Bitcoin Strategy ETF μετά την έγκριση της SEC για το Spot Bitcoin ETF

Η VanEck, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, έλαβε την απόφαση να κλείσει και να ρευστοποιήσει το Bitcoin Strategy ETF λιγότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξή του. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την έγκριση που χορήγησε η SEC στην εταιρεία για την εισαγωγή μετοχών του spot Bitcoin ETF της. Το Bitcoin Strategy ETF ήταν εισηγμένο στο ανταλλακτήριο Cboe BZX από τον Νοέμβριο του 2021. Το διοικητικό συμβούλιο της VanEck ενέκρινε επίσημα την εκκαθάριση και τη διάλυση του Bitcoin Strategy ETF, επικαλούμενο διάφορους παράγοντες όπως η απόδοση, η ρευστότητα, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η VanEck τόνισε ότι η απόφαση για τη ρευστοποίηση του αμοιβαίου κεφαλαίου βασίστηκε σε ενδελεχή ανάλυση αυτών των παραγόντων και άλλων επιχειρησιακών εκτιμήσεων. Στους μετόχους δόθηκε προθεσμία έως τις 30 Ιανουαρίου για να πουλήσουν τα μερίδιά τους στο Bitcoin Strategy ETF και το αμοιβαίο κεφάλαιο, που συμβολίζεται με το σύμβολο XBTF, έχει προγραμματιστεί να διαγραφεί από το ανταλλακτήριο έως τις 6 Φεβρουαρίου. Σε μια ανάρτηση στις 17 Ιανουαρίου, η VanEck άφησε να εννοηθεί ότι το ETF που συνδέεται με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC καταργείται λόγω της έγκρισης από την SEC των επενδυτικών οχημάτων spot Bitcoin.

Εν τω μεταξύ, το πρόσφατα εγκεκριμένο VanEck Bitcoin Trust ETF, με το σύμβολο HODL, είναι διαθέσιμο για διαπραγμάτευση στο ανταλλακτήριο Cboe BZX από τις 11 Ιανουαρίου. Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του, τα συλλογικά εγκεκριμένα spot Bitcoin ETF ξεπέρασαν σε όγκο τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με έκθεση της CoinShares, οι εισροές σε προϊόντα κρυπτο των ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιανουαρίου ξεπέρασαν εκείνες του Καναδά, της Γερμανίας και της Σουηδίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: