Η απόφαση της SEC σχετικά με τα Spot Bitcoin ETFs ορίζεται για τις 5-10 Ιανουαρίου

Με την πιθανότητα έγκρισης ενός Spot Bitcoin ETF να αυξάνεται, η τιμή του Bitcoin αποκτά ανοδική δυναμική και πρόσφατα έφτασε στο μέγιστο των 38.800 δολαρίων σε διάστημα 19 μηνών. Σύμφωνα με αναλυτή του Bloomberg, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με την έγκριση ενός Spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) μεταξύ 5 και 10 Ιανουαρίου.

Αρχίζει το παράθυρο έγκρισης της SEC: Η έναρξη ενός Spot Bitcoin ETF αποτελεί εδώ και καιρό θέμα συζήτησης στην αγορά, αφού η BlackRock κατέθεσε για πρώτη φορά σχετική αίτηση. Ένα τέτοιο αμοιβαίο κεφάλαιο θα επέτρεπε στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin χωρίς την ανάγκη άμεσης αγοράς και αποθήκευσης, διευκολύνοντας έτσι την επενδυτική διαδικασία και προσελκύοντας δυνητικά ένα ευρύ φάσμα επενδυτών. Αυτό αναμένεται να ωθήσει τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρύπτο κατά δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η Standard Chartered προβλέπει ότι η έγκριση ενός ETF θα μπορούσε να οδηγήσει σε κέρδη άνω του 160% για το περιουσιακό στοιχείο, προωθώντας το ενδεχομένως προς τον προβλεπόμενο στόχο της τιμής των 100.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024.

Το παράθυρο για την έγκριση ενός Spot Bitcoin ETF από την SEC έχει οριστεί για τις 5 έως τις 10 Ιανουαρίου. Ο James Seyffart του Bloomberg επαλήθευσε αυτές τις ημερομηνίες και το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για την απόφαση του οργανισμού.

Η SEC εξετάζει επί του παρόντος πάνω από δώδεκα αιτήσεις για Spot Bitcoin ETFs. Ο Seyffart ανέφερε ότι οι αποφάσεις έγκρισης αναμένονται στο τελευταίο μέρος αυτής της περιόδου, πιθανότατα μεταξύ 8 και 10 Ιανουαρίου.

Μέχρι τώρα, η SEC αναβάλλει συνεχώς την ετυμηγορία της για το προϊόν Bitcoin. Ωστόσο, υπάρχει η προσδοκία ότι αυτό θα αλλάξει στις αρχές του 2024. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι αποφάσεις για αρκετές αιτήσεις μπορεί να ληφθούν ήδη από τον Ιανουάριο, μετά από το παράθυρο έγκρισης που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Η κούρσα των ETF γίνεται πολυπληθής: Εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων ότι τα (ETF) μπορεί σύντομα να λάβουν ρυθμιστική έγκριση, ορισμένες εταιρείες στον τομέα των ETF σκοπεύουν να απέχουν από τον έντονο ανταγωνισμό για μερίδιο αγοράς.

Σημαντικοί παίκτες, όπως η ProShares, η Amplify Investments και η Roundhill, αποφεύγουν να δρομολογήσουν ένα ETF bitcoin. Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στην κορεσμένη αγορά, στα υψηλά ρυθμιστικά έξοδα και έξοδα μάρκετινγκ και στις αμφιβολίες σχετικά με την επαρκή ζήτηση που θα αντισταθμίσει αυτά τα έξοδα.

Ωστόσο, η εισαγωγή ενός bitcoin ETF, που προσφέρει τόσο στους ιδιώτες όσο και στους θεσμικούς επενδυτές μια βολική επένδυση, αναμένεται να προσελκύσει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές κατά τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης και ενδεχομένως δισεκατομμύρια περισσότερα σε επόμενες περιόδους.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει επίσης ενεργές κινήσεις ενόψει της έγκρισης ενός spot Bitcoin ETF. Η ρυθμιστική αρχή συναντήθηκε με την Grayscale και την BlackRock για να συζητήσει τις αιτήσεις τους για spot Bitcoin ETFs.

Η BlackRock τροποποίησε το μοντέλο In-Kind για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και τα άλυτα ζητήματα της SEC και η Grayscale μίλησε για τη μετατροπή του Bitcoin Trust σε spot ETF. Η πρωταρχική ανησυχία της SEC είναι ο άμεσος χειρισμός του Bitcoin από τους Αμερικανούς broker-dealers, καθιστώντας τους επενδυτικούς κινδύνους. Κατά συνέπεια, η SEC πρότεινε ένα μοντέλο “μετρητών” ως ασφαλέστερη εναλλακτική λύση, αν και περιπλέκει τις λειτουργίες του ταμείου και περιλαμβάνει περισσότερα βήματα για την BlackRock.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: