Η Binance βοήθησε τις αμερικανικές αρχές να παγώσουν 4,4 εκατομμύρια δολάρια που συνδέονται με οργανώσεις εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Βόρειας Κορέας

Το ανταλλακτήριο Binance αποκάλυψε ότι “βοήθησε τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ” στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κρύπτο αξίας 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με συνδικάτα κυβερνοεγκλήματος της Βόρειας Κορέας.

Σε ένα νήμα στο Twitter στις 25 Μαΐου, η Binance δήλωσε ότι μέσω της ομάδας Binance Investigations, συνεργάστηκε με τις αρχές επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρεμποδίσει τις “παράνομες δραστηριότητες δημιουργίας εσόδων” τεσσάρων οντοτήτων στη Βόρεια Κορέα που έχουν πλέον κυρωθεί.

“Αναλάβαμε προληπτικά δράση κατά λογαριασμών που συνδέονται με αυτά τα άτομα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα νομίμως εκδοθέντα εντάλματα και σε συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου”, δήλωσε η εταιρεία.

Ερωτηθείς αν η εταιρεία έχει περισσότερες προσπάθειες συνεργασίας στα σκαριά, εκπρόσωπος της Binance δήλωσε ότι η εταιρεία “παρακολουθεί συνεχώς την πλατφόρμα μας για κακόβουλους εθνικούς φορείς και συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου”.

Μια δήλωση της 23ης Μαΐου από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις οντότητες και ένα άτομο που είχαν εμπλακεί σε “κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ)”.

Οι τέσσερις οντότητες ήταν η Chinyong Information Technology Cooperation Company, το Pyongyang University of Automation, το 110th Research Center και το Technical Reconnaissance Bureau.

Η Chinyong πιστεύεται ότι διατηρεί ένα “εργατικό δυναμικό χιλιάδων εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης στον τομέα της πληροφορικής σε όλο τον κόσμο”, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη δημιουργία “εσόδων που συμβάλλουν στα παράνομα προγράμματά της για όπλα μαζικής καταστροφής και βαλλιστικούς πυραύλους”, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτοί οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν πλαστές ή κλεμμένες ταυτότητες για να υποβάλουν αίτηση για υπερπόντιες δουλειές πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την τεχνολογία και τα κρύπτο, και στη συνέχεια ξεπλένουν τις πληρωμές πίσω στη ΛΔΚ μέσω ανταλλαγών κρύπτο.

Ένα άτομο, ο Kim Sang Man (Kim), περιλαμβάνεται επίσης στις κυρώσεις της OFAC και “εικάζεται ότι εμπλέκεται στην καταβολή μισθών σε μέλη της οικογένειας των αντιπροσωπειών εργαζομένων της Chinyong στο εξωτερικό από τη ΛΔΚ” και λαμβάνει 2 εκατομμύρια δολάρια σε κρύπτο για την πώληση εξοπλισμού πληροφορικής σε ομάδες που συνδέονται με τη ΛΔΚ στην Κίνα και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το Γραφείο Τεχνικής Αναγνώρισης “ηγείται της ανάπτυξης επιθετικών τακτικών και εργαλείων στον κυβερνοχώρο από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και λειτουργεί διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με την ομάδα Lazarus”.

Η ομάδα Lazarus Group έχει πραγματοποιήσει επιδρομές σε διάφορα έργα κρύπτο/lockchain τα τελευταία χρόνια. Πιστεύεται ότι ευθύνεται για την παραβίαση του Ronin Bridge της Axie Infinity ύψους 620 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο του 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao αποκάλυψε στα τέλη Απριλίου ότι η εταιρεία είχε ανακτήσει 5,8 εκατομμύρια δολάρια από τον όμιλο Lazarus, αφού εντόπισε κάποια από τα παράνομα κέρδη να κινούνται στο ανταλλακτήριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: