Banks & Crypto

Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen εργάζεται για την κατάρρευση της SVB, όχι για τη διάσωση: Έκθεση

Η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάνετ Γέλεν φέρεται να συνεργάζεται με ρυθμιστικές αρχές για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της Τράπεζας της Silicon Valley και να προστατεύσει τους επενδυτές, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μιας σημαντικής διάσωσης.

Η Yellen έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CBS News στις 12 Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές σχεδιάζουν “κατάλληλες πολιτικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης” στην τράπεζα. Η ίδια δήλωσε:

“Κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, υπήρχαν επενδυτές και ιδιοκτήτες συστημικών μεγάλων τραπεζών που διασώθηκαν, και σίγουρα δεν το ψάχνουμε. Και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το κάνουμε ξανά. Αλλά Ανησυχούμε για τους καταθέτες και επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια να καλύψουμε τις ανάγκες τους».

Σχετικά με το γεγονός ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί στη SVB δεν είναι ασφαλείς, η Yellen παρατήρησε ότι οι ρυθμιστικές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που θα έχουν οι καταθέτες, πολλές από αυτές είναι μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν άτομα σε όλη τη χώρα. και συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες».

Η Yellen μίλησε επίσης για την πιθανότητα να επηρεαστούν και άλλες περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες από την κατάρρευση της Silicon Valley:

“Επιτρέψτε μου απλώς να πω ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια τράπεζα δεν δημιουργούν μετάδοση σε άλλες υγιείς. Και ο στόχος είναι πάντα η εποπτεία και η ρύθμιση είναι να διασφαλίσουμε ότι η μετάδοση δεν μπορεί να συμβεί.”

Στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι μικρές τράπεζες στις ΗΠΑ διέθεταν 6,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 680 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια τον Φεβρουάριο του 2023. Μια αποτυχία της τράπεζας τεχνολογίας θα έθετε σε «κίνδυνο να πλήξουν χιλιάδες μικρές τράπεζες».

Η Silicon Valley Bank είναι μία από τις 20 κορυφαίες τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχοντας τραπεζικές υπηρεσίες σε πολλές επιχειρηματικές εταιρείες φιλικές προς τα κρύπτο. Σύμφωνα με μια έκθεση του Castle Hill, τα περιουσιακά στοιχεία των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών του Web3 ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα , συμπεριλαμβανομένων 2,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Andreessen Horowitz, 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Paradigm και 560 εκατομμυρίων δολαρίων από την Pantera Capital.

Σύμφωνα με τη Yellen, η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) εξετάζει «ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών», συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών από ξένες τράπεζες. «Σίγουρα εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έγκαιρα», σημείωσε. 

Η Silicon Valley έκλεισε από τον χρηματοοικονομικό επόπτη της Καλιφόρνια στις 10 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση σημαντικής πώλησης περιουσιακών στοιχείων και μετοχών με στόχο την άντληση κεφαλαίων 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των εργασιών. Το FDIC ορίστηκε ως ο παραλήπτης για την προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων. Ωστόσο, το FDIC ασφαλίζει μόνο έως και 250.000 $ ανά καταθέτη, ανά ίδρυμα και ανά κατηγορία ιδιοκτησίας. 

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/u-s-treasury-janet-yellen-working-on-svb-collapse-not-at-bailout-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X