Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κινούνται “με ρυθμό” για την υλοποίηση σχεδίου για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας που επλήγησαν από την κατάρρευση της SVB

Ένα σχέδιο για τη διάσωση νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρειών τεχνολογίας που επλήγησαν από την κατάρρευση της Τράπεζας της Silicon Valley βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές στις 12 Μαρτίου. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα περιλαμβάνει μια σωτηρία μετρητών σε μια σειρά από επιχειρήσεις. 

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται “με ρυθμό” για να παραδώσει ένα σχέδιο τις επόμενες ώρες που θα εξασφαλίσει “λειτουργικές ανάγκες ρευστότητας και ταμειακών ροών” για τους πελάτες της Silicon Valley Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει:

«Θα παρουσιάσουμε άμεσα σχέδια για να διασφαλίσουμε ότι οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες λειτουργίας και ταμειακών ροών των πελατών της Silicon Valley Bank UK θα είναι σε θέση να καλυφθούν».

Το σχέδιο στοχεύει να «αποφύγει ή να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε ορισμένες από τις πιο υποσχόμενες εταιρείες μας». Η ενημέρωση της καγκελαρίου σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ” αντιμετωπίζει αυτό το θέμα ως υψηλή προτεραιότητα, με τις συζητήσεις μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, του Πρωθυπουργού και της Καγκελαρίου να πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο”.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διέκοψε τις εργασίες των υποκαταστημάτων της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο (SVB UK) στις 10 Μαρτίου, δηλώνοντας ότι έχει «περιορισμένη παρουσία» στο Ηνωμένο Βασίλειο και καμία «κρίσιμη λειτουργία» που να υποστηρίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, μια διαδικασία αφερεγγυότητας τράπεζας θα σήμαινε ότι οι «επιλέξιμοι καταθέτες» πληρώνονται από το Σχέδιο Αποζημίωσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών μέχρι το «προστατευμένο όριο» των £85.000 ή έως £170.000 για κοινό, λογαριασμούς, όσο πιο «γρήγορα» γίνεται.

Πάνω από 200 ιδρυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι βρετανικών εταιρειών τεχνολογίας υπέγραψαν επιστολή στις 11 Μαρτίου καλώντας την κυβερνητική παρέμβαση . Απευθυνόμενη στον Καγκελάριο του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, η επιστολή ισχυρίζεται ότι πολλές εταιρείες fintech διαχειρίζονταν όλες τις τραπεζικές τους δραστηριότητες μέσω της SVB και «επομένως θα τεθούν άμεσα σε διαχείριση εκτός εάν ληφθούν προληπτικά μέτρα».

Η Silicon Valley έκλεισε τη λειτουργία της από τον οικονομικό επόπτη της Καλιφόρνια στις 10 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση των προσπαθειών συγκέντρωσης κεφαλαίων 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των δραστηριοτήτων. Η τράπεζα είναι ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχοντας τραπεζικές υπηρεσίες για περισσότερες από 40.000 μικρές επιχειρήσεις και πολλές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων φιλικές προς τα κρύπτο. Σύμφωνα με μια έκθεση ελέγχου του Castle Hill, τα περιουσιακά στοιχεία των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών του Web3 ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα , συμπεριλαμβανομένων 2,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Andreessen Horowitz, 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Paradigm και 560 εκατομμυρίων δολαρίων από την Pantera Capital.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/uk-regulators-moving-at-pace-to-deliver-a-plan-for-tech-firms-hurt-by-svb-collapse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: