Η Νότια Κορέα εγκαινιάζει το “Metaverse Fund” για την επιτάχυνση των domestic initiatives

Ενώ ορισμένες παγκόσμιες οικονομίες αποσπάστηκαν από την αναταραχή γύρω από την αστάθεια των τιμών και την κατάρρευση του οικοσυστήματος στα κρυπτονομίσματα, η Νότια Κορέα διπλασίασε τις δυνατότητες του Metaverse ως νέα μηχανή οικονομικής ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Επιστήμης και ΤΠΕ της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επενδύσεις σε ένα ταμείο αφιερωμένο στην προώθηση πρωτοβουλιών μετατροπών στη χώρα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επένδυσε 24 δισεκατομμύρια κορεατικά γουόν (18,1 εκατομμύρια δολάρια) για να δημιουργήσει ένα ταμείο άνω των 40 δισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν (30,2 εκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη Metaverse.

Με τη βοήθεια του Ταμείου Metaverse, η Νότια Κορέα θα υποστηρίξει τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές διαφόρων εταιρειών στο οικοσύστημα του metaverse. Η κυβέρνηση ανέφερε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας για το metaverse ως λόγο για να επενδύσει στο fund.

Η κυβέρνηση συμφωνεί ότι είναι δύσκολο για τους τοπικούς παράγοντες να αντλήσουν κεφάλαια μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τους υποκείμενους επενδυτικούς κινδύνους. Ως αποτέλεσμα, εκτός από τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, η Νότια Κορέα σκοπεύει να βοηθήσει τις εγχώριες εταιρείες που σχετίζονται με το metaverse να ανταγωνιστούν τους παγκόσμιους παίκτες, προσθέτοντας ότι «σχεδιάζουμε να το υποστηρίξουμε ενεργά».

Στιγμιότυπα οθόνης Metaverse Seoul. Πηγή: opengov.seoul.go.kr

Τον Ιανουάριο,  η Σεούλ κυκλοφόρησε ένα ψηφιακό αντίγραφο της πόλης στο Metaverse. Όπως ανέφερε η Cointelegraph, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ξόδεψε περίπου 2 δισεκατομμύρια γουόν (1,6 εκατομμύρια δολάρια) για την πρώτη φάση του έργου metaverse.

Ωστόσο, η Νότια Κορέα συνεχίζει να διατηρεί ελέγχους και ισορροπίες στις διασυνοριακές απειλές στον φυσικό κόσμο. Τον Φεβρουάριο, η χώρα ανακοίνωσε τις πρώτες ανεξάρτητες κυρώσεις που σχετίζονται με κλοπές κρυπτονομισμάτων και κυβερνοεπιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων βορειοκορεατικών ομάδων και ατόμων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/south-korea-launches-metaverse-fund-to-expedite-domestic-initiatives

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: